• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
İsrail`den BM`ye Çağrı: Gemiyi Durdur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, BM Genel Sekreteri Ban Kimun ve BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını yürüten Guatemala Daimi Temsilcisi Gert Rosenthal’a gönderdiği mektuplarda, “Genel Sekreter, Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumun sorumluluk sahibi tüm üyelerini bu provokasyonu sona erdirmek için derhal eyleme geçmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Prosor, cumartesi günü İtalya’nın Napoli kentinden ayrılan geminin bir hafta içinde Gazze yakınlarına varmasının beklendiğini söyledi.

Gazze ablukasının “sadece güvenlik amacıyla uygulandığına” işaret eden Prosor, sivillerin her tür ihtiyacının Gazze’ye girebildiğini söyledi. Prosor, “İsrail’in hiçbir şekilde anlaşmazlık istemediğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ancak Gazze Şeridi’ne ablukayı devam ettirmeye kararlı olan İsrail, gerekli olduğunda tüm yasal önlemleri alacaktır” dedi.

 “Suriye’ye gidin”

Açık bir provokasyon” dediği girişimin bölgede gerilimi tırmandıracağı ve ciddi bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulunan İsrail temsilcisi, aktivistlere, Gazze yerine insanlık krizinin yaşandığı Suriye’ye gitmelerini önerdi. “Asıl Suriye halkının yardıma ihtiyacı olduğunu” belirten Prosor, “Şam’da kurşunlara göğüs germektense Tel Aviv’de televizyon kameralarının önüne çıkmanın çok daha kolay olduğunu” savundu. Estelle gemisinin haftasonuna kadar Gazze’ye varması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir