• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Halk Başörtüsü İçin Köklü Çözüm İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’de bir araya gelen ve Ağsu ailesini ziyaret eden STK temsilcileri, daha sonra tecritçi Müdür Orhan Usta ile görüşmek istedi. Usta, görüşmeyi kabul etmezken, STK’lar okul önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini ortaya koydu. STK’lar tesettürün mutlaka anayasal güvence altına alınmasını istedi.

Şahinbey Türktepe İlköğretim Okulu`nda başörtülü olduğu gerekçesiyle okul müdürü tarafından tecrit, tehdit ve hakarete maruz kalan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu`nun son olarak okul müdürünün talimatıyla bazı öğrenciler tarafından dövüldüğü iddialarını yerinde incelemek üzere Gaziantep`te bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Ağsu Ailesi`ni ziyaret ederek yanlarında olduklarını bildirdi.

“Tesettür Platformları Birliği” adına Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Molla Cemal Çınar, Hak ve Özgürlükler Platformu (HAKÖZ) Başkanı Davut Şahin, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) Başkanı Mehmet Kışlar, Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Kamalı, Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Gaziantep Şube Başkanı M. Fatih Evyapan, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Cemil Çiçek, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Yetkilileri ile Gaziantep`te tesettür seferberliğine üye çok sayıda dernek başkanı destek ziyaretine katıldı.

Siyasi parti temsilcileriyle sivil toplum kuruluşu yetkilileri mağdur öğrenci Sedanur Ağsu`nun ailesini ziyaret ederek desteklerini sundular.

Sedanur Ağsu`nun öğrencisi olduğu Türktepe İlköğretim Okulu`na gelerek okul müdürü Orhan Usta ile görüşerek bilgi almak isteyen STK Temsilcileri okul müdürünün görüşmek istememesi üzerine okul önünde basın açıklaması yaptı. Türktepe İlköğretim Okulu önünde basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşları, eğitim haklarının ihlal edilmesi ve engellemelerini, okulların yakılmasını ve okul idarecilerinin tasvip edilmeyen her türlü hakaretleri kınarken, hükümete verdiği sözleri yerine getirmeye çağırdı.

“KÖKLÜ ÇÖZÜM GETİRİLMELİ”

Sedanur Ağsu`ya destek veren STK temsilcileri bir de açıklama yaptı. Tesettür platformları adına basın açıklamasını okuyan TESSEP Başkanı Salih Demir, cumhuriyet tarihinin başlangıcından itibaren, hedef tahtasına oturtulan İslami mukaddesatların önemli bir parçası ve ‘Müslüman kadının korunaklı kalesi olan tesettür` ve örtünmenin yasak olduğunu ve yasağın bütün varlığıyla devam ettiğini vurguladı.

Tesettür yasağının katmerli şekilde devam ettiği alanlardan birinin de eğitim-öğretim alanları olduğu belirtilen açıklamada, “Eğitim ve öğretim hakkı, İnsani hak ve gerekliliklerin başında gelmektedir.

Zira cehalet ile bir yere varılamadığı gibi; cahil olan bir toplum da yok olmaya mahkûmdur” denildi. Çocuklarını inançları gereği eğitim öğretim kurumlarına göndermeye çalışan aileler ile eğitimlerini inançları gereği tesettürlü bir şekilde tamamlamak isteyen öğrencilerin yasaklarla karşılaşıldığı vurgulanan açıklamada; şunlar kaydedildi: “Halkın yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede bu istekten daha doğal ve aynı zamanda masum bir istek olabilir mi? Ama gelin görün ki, vicdanları kararmış, geçmişlerini unutmuş, zalimlikte diktatörlük haddini aşmış ve kimin maşa ve kuklası olduğu belli olmayan, aynı zamanda nefislerinin esiri ve şeytanın askerleri konumunda olan sözüm ona bazı okul idarecileri, kızlarımızın inançları gereği örtünmek istemelerine karşı çıkmakta, bu fıtri ve olması gereken isteği reddetmekte ve yasaklamaktadırlar.”

“ZULÜM ARTIK BİTMELİ”

Hükümete seslenilen açıklamada; “Bu halka tesettür sorununu çözeceğiz sözünü veren parlamentoyu ve hükümeti; zalimce ve keyfi hareket edip kraldan daha kralcı kesilen okul yöneticilerinden bir an önce hesap sormaya çağırıyoruz. Aynı zamanda bir anayasa düzenlenmesinin arifesindeyken, tesettür sorununu köklü bir şekilde problem olmaktan çıkaracak anayasal düzenleme yaparak halkımızı bu badire ve zulüm ortamından kurtarmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir