• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Davutoğlu`ndan Ateşkes Açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, Suriye`deki iç savaş için bir kez daha devrede! Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye`de Kurban Bayramı süresince ateşkesin sağlanması için taraflar arasındaki görüşmenin sürdüğü, açıklamanın Cuma günü yapılabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi’nin Suriye’de Kurban Bayramı süresince ateşkes önerisi için, İran, Türkiye ve Arap Ligi’nin mutabık kaldığını belirterek, “Ortak bir açıklama cuma günü yapılabilir” dedi.
 
Davutoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumdzija ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi:
 
“Şu anda doğrudan bu konuya katkıda bulunabilecek olan Türkiye, Arap Ligi ve İran bu teklife destek beyanında bulundular. Ama bunun gerçek bir ateşkes olabilmesi için de her şeyden önce havadan şehirleri kuşatarak, toplarla tanklarla yapılan saldırıların durdurulması önem taşıyor.
 
İnşallah bütün taraflar Kurban Bayramı’nda bu geçici ateşkes konusunda bir mutabakat sağlarlar. Muhtemelen önümüzdeki günlerde, cuma günü olabilir, bütün ilgili ülkeler bu konuda ortak ya da ayrı ayrı ama paralel, eş zamanlı destek açıklamalarında bulunacaklar. Ama ne surette olursa olsun, Bosna Hersek’te olduğu gibi, hem bu mazlumlarIn iradelerinin o ülkenin kaderine yansımaları açısından, hem de adaletin yerini bulması açısından mutlaka Suriye’de de halkın iradesini yansıtacak bir değişim gerçekleşmesi şarttır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir