• DOLAR 32.433
  • EURO 34.484
  • ALTIN 2488.112
  • ...
Suriyeli Muhalifler Faris`i Aday Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhalifler, kurulması planlanan ortak askeri komuta biriminin başına, Suriyeli kozmonot General Muhammed Ahmed Faris`i aday gösterdi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyasi Danışmanı Bessam Dade, yaptığı açıklamada, oluşturulacak ortak askeri komutanlığın başına siyasi hırslardan uzak, milliyetçi bir kişilik olarak tanınan Faris`in getirilmesi konusunda büyük bir destek olduğunu söyledi.

Dade, Suriye`deki muhaliflerin pek çoğundan Faris`in söz konusu birimin başına getirilmesi yönünde talep geldiğini belirtti. Suriye muhalefetinin ortak askeri komuta altında birleşmesinin batının önem verdiği bir konu olduğunu vurgulayan Dade, ``Bazı batılı ülkeler, Suriye muhalefetine destek için bu şartı koşuyor. General Faris, bu krizden çıkmak için tek çözüm`` dedi.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Yönetim Kurulu Üyesi George Sabra da Suriye`de muhaliflerin tek çatı altında toplanma vaktinin geldiğini söylemişti.

-Muhammed Ahmed Faris kimdir?-

Uzaya giden ilk Suriyeli kozmonot Muhammed Ahmed Faris, 1951`de Halep`te doğdu. Sovyetler Birliği döneminde Soyuz-TM3 aracıyla Mir Uzay İstasyonu`na çıkan Faris`e, aynı yıl ``Sovyetler Birliği Kahramanı`` unvanı ve ``Lenin Nişanı`` verildi.

Faris, bu yıl 4 Ağustos`ta Esed`in ordusundan ayrılarak muhalefete katıldığını açıkladı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir