• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Vali Karaloğlu, Türkiye-İran Sınırında İncelemelerde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`ın Başkale ilçesinin İran sınırına 2 kilometre mesafede bulunan, TOKİ tarafından yaptırılan ve 2010 yılında faaliyete geçen 4. Hudut Tabur Komutanlığı`na bağlı Koçdağı 12. Bölük Komutanlığı kapıları basın mensuplarına açıldı.

 

Helikopterle sınır karakoluna giden Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Bican Kırkyar ve askeri yetkililer, Mehmetçiğe moral ziyaretinde bulundu. İran sınırının 54 kilometrelik bölümünün güvenliğini sağlayan 4. Hudut Taburu`nun Komutanı tarafından karşılanan Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet ilk olarak askerin yaşam alanları ve sosyal tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Daha sonra kuleye çıkan Vali Karaloğlu`na buradaki cihazlar ve teçhizat hakkında bilgi verildi.

\"Bu Ağır Coğrafi Koşullarda Görev Yapmak, Kolay Değil\"
Van Valisi Münir Karaloğlu ise Sınır karakollarında yapılan çalışmalardan söz ederek, \"2010 yılı öncesiyle karşılaştırılmayacak kadar sınır hattında daha güçlüyüz. Bizim inancımıza, göre sınırda beklemek, sınırda nöbet tutmak görevlerin en kutsalıdır. Bizim karakollarımız genelde 2 bin 600 ve 3 bin metre bandındadır. Bu ağır coğrafi koşullarda görev yapmak, ülke sınırını korumak kolay bir iş değil\" ifadelerini kullandı.

\"Çalışmalarımız Tamamlandığında Daha Güçlü Duruma Geleceğiz\"
Buralarda görev yapmamanın zor olduğunu aktaran Karaloğlu, \"Tabi devletimiz burada görev yapan hem komutanına hem de erine bütün sosyal imkânları sağlayacak alt yapıyı da getirmiş. Buranın elektriği, suyu, telefonu var. Yolları da asfalttır. Sınır hattına paralel karakolların içeriği ile bağlantılarını sağlayacak olan 600 kilometre yol yapılıyor. Bu 600 kilometre yolun yaklaşık 420 kilometresi şu anda tamamlandı, kalan kısmı da 2013 yılının sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bu karakollar, gözetleme kuleleri ve yollarımız tamamlandığında sınır hattında kaçakçılığa, terör olaylarına ve yasa dışı geçişlere karşı daha güçlü duruma geleceğiz\" diye konuştu.
Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, daha sonra karakol önünde hatıra fotoğrafı çektirerek buradan ayrıldılar. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir