• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Karaloğlu, `Tabelalar İndirildi Haberi Yanlış Olmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın depremin 1. yılı olan 23 Ekim`de Erciş`e yapacağı ziyaret öncesi son hazırlıkları yerinde görmek üzere ilçeye giden Vali Karaloğlu, TOKİ tarafından yapılan ve şu anda eğitim ve öğretimin yapıldığı 32 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu`nda incelemelerde bulundu.
 
Çıkışta gazetecilere konuşan bulunan Vali Karaloğlu, bazı basın yayın organlarında Erciş ilçesindeki okullarda `Atatürk ve Cumhuriyet Tabelaları İndi` haberleri ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
Haberin veriliş biçiminin yanlış olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, okul isimlerinin yapılan protokoller çerçevesinde okulu yaptıranlar tarafından verildiğini söyledi. Hayırseverlere arsaların boş olarak teslim edildiğini dile getiren Vali Karaloğlu, "Protokol yaptığımız vatandaşlarımız arsalarına geldiklerinde ne okul vardı, ne levha vardı. Sadece boş arsa olarak biz onlara teslim ettik. Ve çok hızlı bir şekilde okullarını yaparak bize teslim ettiler ve eğitim ve öğretim sezonuna da yetişti.
 
`Eğitime yüzde100 Destek` kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın genel ahlak kurallarına aykırı olmamak koşuluyla istedikleri ismi verme hakları var. Kendi isimlerini de verebilirler, şirket isimlerini de verebilirler, ailesinden başka bir aile büyüğünün de ismini verebilirler. İlgisiz başka bir isim de kendileri verebilir. Bu tamamen isim koyma hakkı, bizimle yaptıkları protokol çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımıza aittir" dedi.
 
Basın mensuplarına da haber yaparken tavsiyelerde de bulunan Karaloğlu "Ne olur siz de haber yaparken dikkat edin. Bakın bu levha burada vardı. Dün haber şöyle çıkabilirdi. `Atatürk, İnönü, Cumhuriyet levhaları indirildi` değil. Daha mükemmel okullara asıldı` diye de çıkabilirdi. Bu sorunu hiç yaşamamış olurduk. Siz de haber yaparken biraz daha dikkat edin. Bu kadar işinizin arasında gereksiz olarak hem hayırsever vatandaşlarımız hem de biz üzülmemiş oluruz" diye konuştu.
(Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir