• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
SP`den Doğruhaber Gazetesine Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Saadet partisi milletvekili adayları Doğruhaber gazetesi Van temsilciliğine ziyarette bulundu. Saat 10.00 da başlayan ziyarete milletvekili adaylarından Fethullah Erbaş, Mevlit Gündüz ve Mustafa Terim katıldı. Ziyaret esnasında konuşan Saadet Partisi Van Milletvekili adayı Fethullah Erbaş, "Bulunduğumuz zaman diliminde Müslümanlar, gerçekleri göz önünde bulundurularak uyanmalı ve doğru seçimi yapmalıdırlar." dedi.

Doğruhaber Gazetesi Van Temsilcisi Fikret Özkan`ın sorularını heyet adına cevaplandıran Saadet Partisi Van Milletvekili adayı Fetullah Erbaş, Erbakan Hoca sonrası Saadet Partisinin yeni yol haritası ve toplumun kendilerine karşı beklentilerine cevap verdi.

Toplum Olarak Fikir Erozyonuna Uğradık
Mühendisiyle, hukukçusuyla herkesin İslam adına konuştuğunu belirten Fethullah Erbaş "Bizler toplum olarak fikir erozyonuna uğradık. Herkesin bu zaman da İslam adına konuştuğunu görüyoruz. Nedeni ise ulema eksikliğinden kaynaklanıyor. Avrupa birliğine girme adına birçok tavizlerin verildiğini görüyoruz. Hoşgörü, diyalog adına neredeyse Ehli Kitap olanların bile cennete gideceği fetvaları veriliyor. Ancak bunların karşısında çıkıp da konuşacak bir tek âlim yok. Açıkçası Avrupa Birliği`ne girme adına birçok değerlerimizden taviz verir bir hale geldik. Maalesef bunu yapan yöneticiler in de kim olduğuna hepimiz şahidiz. Başbakanı da cumhurbaşkanı da bu yapılanların altına imza atıyorlar." dedi.

Siyasete girelim dediğimiz vakit, siyasetle bu işler olmaz şeklin de ağır tepkiler aldıklarını belirten Erbaş, "O zaman ne yapalım. Gidip evimizde mi oturalım? Meydan bu kişilere mi kalsın. Zaten hakikatin karşısındaki güçlerin istediği de bir kenara çekilip oturmamızdı. Biz bu oyuna gelmedik. Sadece bu hizmeti bu bölgemizde de sınırlandırmadık. Bu gün Ortadoğu da ihvanı muslimin başta olmak üzere eğer siyasete girilip etkin bir şekilde toplum yönlendiriliyorsa bunda Rahmetli Erbakan hocamızın onlara telkinlerinin hakkı vardır." değerlendirmesin de bulundu.

Kapitalist Devletlerin Yaptıkları Sömürge Yoluyla İslam`ı Yok Etme
Kapitalizmi ve komünizmi iyi bilmek ve anlamak gerektiğini belirten Erbaş "Bu iki akımda İslam`a çok uzaktırlar. Her iki batıl düşüncenin de ortak paydası İslam`ın hakikatlerini bu ülkeden çekip almak istemeleridir. Ancak bu gün maalesef bizlerin başında kapitalizm ile faiz ile bu milletin ihya olacağını umanlar var. Ancak, şu an kapitalist devletlerin yaptıkları tek şey var o da sömürge yoluyla İslam`ı insanların arasından çekip almak. Bizim buna karşı olmamız lazım." diye konuştu.

Biz Şura`ya Bakıyoruz
Saadet Partisi`nde Erbakan döneminin devam etmesi diye bir talep yok diyen Erbaş, "Fatih Erbakan ismini öne çıkaran Numan Kutulmuş`tur. Fakat Fatih Erbakan için bir liderlik durumu söz konusu değildir. Soy isminin Erbakan olması onun lider olacağı manasına gelmez. Şu an genel idare kurulu işleri idare eden yegâne kuruldur ve başında Sayın Oğuzhan Asiltürk vardır. Bir nevi şura heyeti gibi. Onlar ne derse o olur." dedi.

Gönüller Hepsi Bizden Yana Ancak Oylar Başka Taraflara
Düşmanlarımız dâhil olmak üzere gönüller bizimle beraber diyen Erbaş "Aslın da herkesin kalbi Erbakan hocadan yana. Çünkü insanlar biliyorlardı ki Erbakan Hoca dürüstü, kimseye zararı dokunmazdı. Düşmanlarının dahi kalbi onunlaydı. Baktığımız vakit gönüller hepsi bizden yana ancak oylar başka taraflara. İnsanlar halen şunu söylüyor. Acaba bunlara oy versek şeriat mı gelir? Bu endişe hep var oldu. İnsanlar işte bun da kaygı duyuyorlar. (Burhan Teke-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir