• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Avukatlardan 205 Yıllık CezayaTepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Aralarında Kapatılan Mustazaf Der`in Genel Kurul üyeleri ile Konya Mustazaf DerŞubesi Yönetim Kurul üyeleri Özkan Yaman, Mehmet Zülfi Tan ve Nezir Tunç`un da bulunduğu 43 kişilik İslami STK duruşmasında 23 kişiye toplam 205 yıl 7 ay ceza verildi.
 
Duruşmanın ardından görüştüğümüz STK avukatları, verilen cezalara tepki göstererek; "İnşallah adaletin terazisi bir gün doğrulacaktır. Hak ve Adalet hem bu dünyada hem de ahrette tecelli edecektir" şeklinde konuştular.
 
Savcı 14 Kişiye Ceza İstedi, Mahkeme 23 Kişiye Verdi
İlke Haber Ajansına duruşma hakkında detaylı bilgi veren sanık müdafilerinden Abdulgani Orhan; "Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi 2007`de soruşturması başlayan 2008/114 Esas nolu, toplam 43 kişinin yargılandığı dosya, bu gün nihayete erdi. Avukatlar esas hakkındaki son savunmalarını yaptılar. Tutuklu olan sanık Mehmet Tunç, savunmasını yaptı. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı Mütalaasında 10 kişi için örgüt üyeliğinden ceza istemişti ayrıca 4 kişi için de suçlamalarla alakalı ayrı cezalar istemişti. Savcı bey toplamda 14 kişinin cezalandırılmasını, 29 kişinin ise beraatını mahkeme heyetinden talep etmişti. Gerek ceza istenen gerekse beraatı istenenlerle alakalı avukatların savunmalarından sonra mahkeme heyeti, 43 kişilik dosyada 20 kişiye beraat, 23 kişiye ise çeşitli cezalar verdi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi toplamda; 205 yıl 7 ay hapis cezasına bu gün hükmetmiştir."dedi.
 
Art Niyetlilere İmkan Sağlanmış ve Karanlık Odakların Ekmeğine Yağ Sürülmüştür
Verilen ceza kararındaki hukuksuzluklara dikkat çeken Orhan; "Yargılamaya baktığımız zaman bir ticari alacak-verecek meselesinin hemen sonrasında polisin sürdürdüğü teknik takibi neticesinde Mustazaf Der Camiasına, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Konya Yönetim Kurulu üye ve gönüllülerine yönelik gerçekleştirdiği bir operasyon söz konusu olmuştu. Bu operasyonun ardından 4 yılı aşkın bir süredir devam eden yargılanmaya baktığımızda; gerek olayı yapan 5 şahsın dosyaya katılmaması ve korunmaya çalışılması, ardından da olayla alakası olmadığı halde alakalandırılıp örgüt adına yaftasıyla birçok insanın mağdur edildiğini görüyoruz. Burada maalesef art niyetlilere imkan sağlanmış ve karanlık odakların ekmeğine yağ sürülmüştür" dedi.
 
Hukuka Uysanız da Sizin Yolunuz Cezaevidir
Mustazaf Der Camiasının tüm iyi niyeti, şiddetten uzak durma çağrıları ve uzak durmaları, hukuk dışına taşmamalarına rağmen "Siz misiniz hukuk dışına taşmayan" bağlamında cezalandırılmaya gidildiği gibi bir izlenim söz konusu olmuştur. Hukukun dışına taşılmadığı halde insanların rencide edilip hukuk dışına itilme çabaları da tarafımızdan anlaşılmış değildir. Özellikle Savcı beyin beraat istediği birçok kişinin de cezalandırılmış olması gerçekten bizde soru işaretleri uyandırmaktadır. Burada bir camianın töhmet altında bulundurulup cezalandırılması ve bu şekilde bu camianın hukuka uysanız da sizin yolunuz cezaevidir" şeklinde bir gözdağı mantığını da anlamış değiliz.
 
İnsanların iyi niyetlerinin bu şekilde mağdur edilmelerine sebep olması gerçekten tuhaftır. Özellikle yargının da bunu yapması ve ceza vermesini hala anlamış değiliz." dedi.
 
Savcının Bile Berat İstemesine Rağmen, Cezalandırılan Şahısların Suçu Nedir?
Bu gün çıkan ceza kararının gerekçeli kararını beklediklerini belirten Orhan; "Acaba hangi gerekçelerle müvekkillerimize ceza verildi. Özellikle savcının bile berat istemesine rağmen cezalandırılan şahısların suçu nedir? Ne gerekçeyle örgüt üyeliğinden ceza verildiğini merakla beklemekteyiz. Mahkeme heyetinin bu anlamdaki gerekçeli kararını da bir an önce açıklamasını beklemekteyiz." dedi.
 
Müvekkillerimizle Alakalı Temyiz İşlemimizi Başlatmış Bulunmaktayız
Temyizle alakalı işlemlerin başlatıldığını belirten Orhan; "Bu gün hemen karardan sonra ceza alan müvekkillerle alakalı temyiz işlemimizi de başlatmış bulunmaktayız. Yargı süreci Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi rağmen devam etmekte şu anda Yargıtay aşaması bu günden itibaren başlamıştır. Biz, Adalet terazisinin eğriliğini doğrultma yoluyla bu insanların mücadele ettiğine de şahidiz. İnşallah adaletin terazisi doğrulacaktır. Hak ve Adalet hem bu dünyada hem de ahrette tecelli edecektir" şeklinde konuştu.
 
STK Avukatlarından Yahya Turan da, söz konusu ceza kararını temyiz edeceklerini ve ceza kararlarının Yargıtay`dan bozularak geri gelmesini temenni ettiklerini söyledi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir