• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Dershaneler `Yumuşak Geçiş`le Kapatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı bu geçişin hem sektör çalışanları hem de dershane sahipleri açısından nasıl bir yumuşak bir geçiş yapılabilir onun üzerine çalışıyor. Bu çalışma önümüzdeki günlerde bakanlıkça açıklanacak." dedi.

Milletvekili Avcı, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı`nda, İl Başkanı Süleyman Reyhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 ve dershanelerin kapatılması konusunda açıklamalarda bulundu. Eğitimde 4-4-4 süre geçiş sürecinde korktukları açıda sıkıntılı bir süreç yaşamadıklarını belirten Avcı, bazı sıkıntıların olduğunu ancak bunları da gidermek için canla başla çalışıldığını kaydetti.

"Milli eğitim personeli bunu gidermenin yolunu buldu ve çalışıyor." diyen Avcı, şunları söyledi: "4+4+4`ün tutmayacağı yönünde provokasyonlar yapıldı, olumsuzluklar ortaya atıldı. Ama öğretmen ve velilerin desteği, anlayışı ile bu süreci atlattık. Korktuğumuz bir sancıyı ve sıkıntıyı yaşamadık. Eğitim camiası tatil yapmadan bu süreci atlatmak ve yeni sisteme geçmek için var gücüyle çalıştı. Gelecek sene bu kadar yorulmayacaklar."

Dershanelerin kapatılması konusuna da değinen Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı`nın bu geçişin hem sektör çalışanları hem de dershane sahipleri açısından nasıl bir yumuşak bir geçiş yapılabilir, onun üzerine çalışıyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın bu konuda bütün dershanelere birer mektup göndererek, durumları, potansiyelleri öğrenmeye çalıştığını kaydeden Avcı, "Buradan gelecek bilgilere göre döküm ortaya çıkarılacak. Bu rapora göre yumuşak bir geçiş yapılması sağlanacak. Bu konu da önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı gerekli açıklamaları yapacaktır." ifadesini kullandı.


CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir