• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ne yaptığınız değil nasıl yaptığınız önemlidir haber söz konusu olunca medyayı anlamak çok zor hatta imkansız. Küçülüğü büyük, önemsizi önemli yapar. Birkaç örnek vereyim İstanbul da 8-10 kişi kırmızı balıklar ölmesin diye yürüyüş yaptılar ana haber bültenlerinde yer aldı .İEET aracında meydana gelen bir tartışma konusu,
Irak` lı eşek Mr. Smoke Abd ye özel bir uçakla götürüleceği , İngiltere de yapılan düğün canlı yayın ile bütün dünyaya izletildi.
Geçen gün işe gitmek için evden çıktığımda etraftaki sessizliği fark ettim hayırdır dedim gün ola hayır ola. İşyerime yaklaştıkça sessizlik belirginleşti saatimi kontrol ettim esnaflar dükkanı açmamıştılar ama kendi aralarında konuşuyorlardı selam verdim ve durumu anlattılar. Kepenk varmış esnaf dert yanıyor ne olacak bu halimiz tehdit korku kime ne fayda sağlayacak biraz dükkanın önünde bekleyip eve döndüm. Çöpler toplanmamış, insanlar tedirgin, kızgın, bu kaçıncı kepenk, ve kaçıncı zülüm…
Akşam haber bültenleri esnaf kepenk açmadı diye haber yapınca pes bu kadarına dedim. Esnafı dinlemeden kapalı kepengi gösterip sanki tepki olsun diye yapılmış gibi gösterilmesi medyanın sakat haber* algısını ortaya bırakmakta. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi ile ilgili haberler tek ağızdan çıkmış gibi sunulmakta oysa her haber ajansının ayrı ayrı görevlisi olayları gözlemledikleri halde aynı görüntüler akşam ana haber bültenlerinde sunulmaktalar. Haber olacak unsurlar muhtemelen bir yerlerde yönlendirilmekte.

Hasan Tek / Diyarbakır - Yaş: 28

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir