• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM: `Umut-Der`den Kurban Mesajı`
Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der) Genel Başkanı İsa Aydın, vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı tebrik ederek, Batman`da hayırsever insanların kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını belirtti.

 

`Başörtüsünden Dolayı Kimse Mağdur Edilemez`
Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Gaziantep`te 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu`ya okul idaresi tarafından uygulanan zulme tepki göstererek, kimsenin başörtüsünden dolayı mağdur edilemeyeceğini belirtti.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: `Çin İle Rekabet Edilecek`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi`nde fabrikaları gezerek, \"Teşvik Yasası ile 6`ncı Bölgede Çin ile rekabet edecek ortam oluşacağını vurguladı.
`İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı`
Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: `Bin Kişiye 320 Gün Boyunca Sıcak Yemek Dağıtılacak`
Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aşevi Projesi ile bin kişiye 320 gün sıcak yemek dağıtımı yapılacak yemek fabrikası açtı.
`14 İlimciye İcazet Töreni`
Batman İrfan Yatılı Kur`an Kursunda eğitimlerini tamamlayan 14 ilim talebesine düzenlenen törenle icazetleri verildi.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ:`Yaşıtları Okulda, Onlar Kağıt Topluyor`
Özellikle kız çocuklarının okullaşması için çeşitli projeler üretilirken, kent merkezinde hala okul yüzü görmeyen kız çocukları var.
`BÜ, Proje İzleyecek`
TÜBİTAK, Batman Üniversitesi görevlilerinden Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Pakma`ya, bazı sanayi kuruluşlarının Ar-Ge projelerini izleme görevi verdi.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: `Bakıma Muhtaç Hastalara Mahsup Şoku`
Batman Aile ve Sosyal hizmetler İl müdürlüğü müfettişleri raporlarına göre evde bakım hizmeti aylığı alan 1050 aileye 2007 ile 2010 yılları arasında fazla ödeme yapılmış Ailelere paranın geri ödenmesi için yazı gönderilirken, aldıkları yazıyla şaşkına uğrayan aileler bu duruma tepki gösterdi.
`Eski Devlet Hastanesi Alanına Cami Yapılacak`
Eski devlet Hastanesi`nin alanına modern cami yapımı için karar alındı. 10 dönüm arazinin ayrıldığı Cami Batman`ın en büyük ve en modern camisi olacak.

 

BATMAN GAZETESİ: `Batman KCK Davası Başladı`
KCK operasyonu sonucu tutuklanan ve aralarında DİHA Batman muhabiri Gülsen Aslan ve Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay`ın da bulunduğu 40 kişinin yargılandığı Batman KCK davasının ilk duruşması dün başladı.
`Umut-Der`den Kurban Mesajı`
Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle yayınladığı tebrik mesajında kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını belirtti.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `Dosyalar Raflara Sığmıyor`
Batman`da son 1 yıl içinde icralık olan vatandaş sayısı 10 bini geçti. Batman İcra Müdürlüğü`nde biriken dosyalar raflara sığmıyor.
`Asırlık Gelenek`
Yüzyıllardır süregelen ve Gercüş İlçesi ile özdeşleşen bağ bozumuyla birlikte pekmez ve sucuk pestil üretimi de başladı.

 

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: `Özdemir OSB`yi Ziyaret Etti`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir hafta sonu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Batman`da Organize Sanayi Bölgesi`nde üretim yapan tesisler bir dizi temaslarda bulundu.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ:`Semur, Batman`a Atandı`
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Heybet Semur, Batman İl Sağlık Genel Sekreterliği ne atandı.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: `Meydanda Maaş Günü Hareketi`
Batman`ın Sason ilçesinde bin 250 korucunun her ayın 15`inde maaş almasıyla piyasaya sıcak paranın aktığını söyleyen esnaflar; \"Gözümüz her ay`ın 15`indeki sıcak parada\" diyorlar. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir