• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
Azerbaycan`da Önemli Buluşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12`ncisi düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesi`nde Türkiye`yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Zirveye katılmak üzere Bakü`ye giden Başbakan Erdoğan`ı, Haydar Aliyev Havaalanında, Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hüseyin Bağırov karşıladı.

Zirvenin açış konuşmasını Başbakan Erdoğan yapacak. Ekonomi başlığının ağırlık kazandığı zirvede ana gündem maddesi Suriye olacak .

Başbakan Erdoğan bu kez Bakü`den dünyaya seslenecek ve Suriye`deki şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını isteyecek.

Başbakan konuşmasında, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere zulme sessiz kalan ve somut adım atmayan uluslararası kuruluşlara da mesajlar vermesi bekleniyor.

Zirveye katılan 10 ülkenin devlet başkanı toplantıda Suriye`deki dramın son bulması için fikir alışverişinde bulunacak.

Başta ekonomi olmak üzere pek çok işbirliği başlığının masaya yatırılacağı toplantıda ana hedef, zirveye katılan 10 ülke arasında "serbest ticaret bölgesi" oluşturmak olacak.

Başbakan`ın zirve esnasında başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev olmak üzere pek çok liderle ikili görüşme yapması bekleniyor.

Başbakan`ın zirveye katılması beklenen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşme yapıp yapmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

ajanslar
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir