• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
THY, 2013`te 20`ye Yakın Hat Açacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Topçu, yönetim kurulunun halihazırda 20`ya yakın hat açılışını onayladığını açıkladı.

Zaman Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt`un hazırlayıp sunduğu ve Skytürk360 TV`de yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Hamdi Topçu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Jet`i THY kadar büyütmeyeceklerini belirten Topçu, Anadolu Jet`in sadece iç piyasaya hitap eden bir havayolu şirketi olduğunu kaydetti. Bu şirkette de uçuş sayılarını artıracaklarını bildiren Topçu, günde 2-3 sefer yaptıkları kentlere uçuş sayılarını artıracaklarını ifade etti.

İçerisinde zeytin ağacı yer alan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali`nde bulunan CIP salonunun bu alanda dünyadaki tek örneği olduğunu belirten Topçu, transit yolcu sayısında son yıllarda önemli bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Transit yolcu sayılarının yüzde 47`ye ulaştığını belirten Topçu, ``Transit yolcuları 2-3 saat misafir ediyoruz. Transit yolcu sayısının arttığı bir ortamda misafir edeceğimiz alan da THY`ye yakışır olmalı. Uçakların içinde sunduğumuz konforu bekleme salonlarında da sunmayı hedefledik. Bu çerçeve CIP`ın ikramları Turkish Do&Co tarafından hazırlanmaktadır.`` dedi. Topçu, THY`nin iştiraki Do&Co`nun THY dışında 65 havayoluna yemek sunduğunu da ifade etti. Şu anda 91 ülkeye uçtuklarını, önümüzdeki günlerde bu sayının hızla artacağını da aktardı.

"SURİYE`DE 9 MİLYON DOLAR ALACAĞIMIZ KALDI"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, iç savaş nedeniyle 2 şehrine uçtukları Suriye`ye seferleri durdurklarını ancak üzerinden geçen rotaları bulunduğunu söyledi. Bir kaç gündür bu rotayı kullanmadıklarını kaydeden Topçu, güvenlik şüphesi olan noktalarda yolcularını seyahat ettirmek istemediklerini ifade etti. Bu arada Suriye`de 9 milyon dolar alacaklarının kaldığını ifade eden Topçu, "Paramız bankalarda donduruldu. Aynı şekilde Suriye Havayolları`nın parası da Türkiye`de donduruldu. Onlarınki ne kadar bilmiyorum. İlerde bir takas sistemi mi olur, ne olur, hükümetler arasındaki gelişmeler sonucunda biz bu paramızı alacağız. Bu para batmış bir para değil.`` dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir