• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Eşler Arasında Muhabbet...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eşler arasında saygı son derece önemli bir konudur.. saygı ve sevgi eşler arasında mutlaka olması gereken bir unsurdur..... İnsan gerçekten sevdiği kişiyi sayar, çünkü ona değer verir. Bunun zıddı da zarurettir... Çünkü iki insanın birbirlerine karşılıklı olarak saygı göstermesi, aralarında sevginin yeşermesinde, sevgi en büyük etkendir.... Saygı sevginin, sevgi saygının yaşayabilmesi için mutlaka gerekli olan unsurlardır.
Evlilik için en tehlikeli dönemeçlerden birisi eşlerin birbirleriyle yüz göz olmalarıdır. Çünkü yüz-göz olmak, saygıyı da zamanla yitirecektir..., . Bu tür davranışlar sürekli tekrarlanırsa sevgi kuruyan bir çiçek gibi yıpranacak ve yerini `mecbur katlanıyorum`` düşüncesine varacak...ve nihayetinde sevgi tükenecek ve sonunda tamamıyla yok olacaktır..... O zaman eşler aynı çatı altında mecburen yaşayan ama birbirlerini sevmeyen, saymayan insanlar olmaktan öteye geçmezler... Birlikteliklerinin bir anlamı kalmaz. Duygularını, düşüncelerini, sevinç ve üzüntülerini en önemlisi fikirlerini paylaşamamak, her iki tarafa da ıstırap verecek noktaya gelecektir.....
İslamda aile kavramını en kuvvetli aile yapan ve eşleri birbirlerine en sıkı bir bağla bağlayan bir unsur da eşlerin birbirlerinin dost ve yardımcıları olmalarıdır."Mü`min erkekler ve mü`min kadınlar birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdır. (Tevbe-71)
En önemlisi fikir alışverişi dedim, fikir alışverişinde bulunmak insanları birbirleriyle kaynaştıran bir unsur olduğu gibi eşler arasında da kuvvetli bir bağ oluşturur... İnsanların birbirlerini daha iyi tanımalarını ve yakınlaşmalarını sağlayan fikir paylaşımı evli olan çiftlerde olmazsa olmaz olan bir davranıştır....
Bu açıdan evli çiftler arasında istişare çok çok önemlidir. Eşler fikir dünyasında yaşadığı her türlü konuyu büyük bir açık yüreklilikle ve samimiyetle konuşabilmelidirler. Bu konuda bayan kısıtlanmamalı.. Erkekte eşi tarafından engellenmemeli... Yine aralarındaki problemleri birbirlerini tahkir etmeden, hakaret etmeden bir biçimde konuşup halledebilmelidirler.
Ve daha da önemlisi, evlilikte eşler arasında sohbet ve muhabbet yoksa birlikte güzellikle konuşamıyorlarsa, o evlilik çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya demektir. Böyle bir durumda taraflar ya kendi kabuğuna çekilecek, ya da karşısındakine olan kızgınlığını "kin" haline dönüştürecektir.. Bu durumların hiç birisi arzu edilecek bir sonuç değildir. O halde mutlaka iyilikle, güzellikle konuşabilmenin yolları aranmalıdır...
karşılıklı anlayış hoşgörü ve fikirlere saygı olmalıdır....
Erkeğin agresif tavırları da bayanı ezecek dereceye gelmemeli... Çünkü erkek sürekli, "ben her zaman sinirlenir, bağırır, çağırırım. Ama senin hiç bir zaman sinirlenmeye hakkın yok" diyorsa bu çok büyük bir yanlışlık olur. Bir taraf daima sinirlenecek, öfkesini boşaltacak, diğer taraf ise daima susacak ve asla tepki göstermeyecek… Bu mümkün mü?. Mümkün olsa dahi eşler arasında bulunması gereken sevgi, saygı ve bağlılığı kökünden söker, atar... ve eşlerin gittikçe birbirlerinden uzaklaşmalarına neden olur....

Ve nihayet huzura giden yol sabır ve hoşgörüden geçer...
Allah rızası için sabredebilmek, kişiyi alçaltan değil, yükselten bir özelliktir. Kişinin değerini artırır...

Meryem Koca / Diyarbakır - Yaş: 26

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir