• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
 Yasa Köşk`te Gözler Gül`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören, Meclis`teki oylama sonucuna göre referandum aralığında kalan Anayasa Değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanlığı`na gönderildi.

Yerel seçimlerin Mart 2014 yerine 27 Ekim 2013`e alınmasını öngören Anayasa Değişikliği teklifi, Genel Kurul`da 360 oyla kabul edilmişti.

Referandum aralığı olan 330-367 arasında kalan bu oy sayısı sebebiyle, gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün vereceği kararda.

Anayasaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün düzenlemeyi 15 gün inceleme yetkisi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, bu süre zarfında referandum sınırında kabul edilen düzenlemeyi ya Meclis`e iade edecek ya da referanduma gitmek üzere Resmi Gazete`de yayımlanmak üzere Başbakanlık`a gönderecek.

Gül, kanunu bir kez daha görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderirse, anayasa değişikliği teklifi komisyonda yeniden ele alınacak ve daha sonra Meclis Genel Kurulu`na gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül, referandum kararı verirse, bu defa Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun devreye girecek.

Referandum seçeneği devreye girerse, anayasa değişikliği kanununun Resmi Gazete`de yayımını takip eden 60`ıncı günden sonraki ilk pazar günü Türkiye referanduma gidecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir