• DOLAR 32.501
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2492.259
  • ...
Bingöl SP`den Kurum Amirlerinin Görevden Alınmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Mahmut Akçabey, Ak Parti İktidarı döneminde Köy Hizmetleri Genel Müdürü Mirbey Ertuğtul, DSİ Müdürü Kemal Tartar, TEDAŞ Müdürü Abdulkadir Arslanboğa ve son olarak Et ve Balık Kurum Müdürü Eşref Eser`in görevden alınmasına tepki göstererek, görevden alınma gerekçelerini sordu.

 

AK Parti hükümetinin özellikle son birkaç yıl içinde Bingöl`de sürgünler; adam kayırmalar ve partizanca davranışlarda bulunduğunu savunan Akçabey, \"Saadet Partisi olarak bu perspektifte soruyoruz:

- Köy Hizmetleri Genel Müdürü Mirbey Ertuğtul`un suçu neydi?
- DSİ Müdürü Kemal Tartar`ı ne gerekçeyle sürdünüz?
- TEDAŞ Müdürü Abdulkadır Arslanboğa`nın görevden alınma nedeni neydi?
- Ve son olarak Et ve Balık Kurum Müdürü Eşref Eser, hangi yolsuzluk veya usulsüzlük nedeniyle görevden alınmıştır?\" diye sordu.

 

Akçabey, bürokrasinin tedirgin ve korku içinde olduğunu belirterek, bu korkulu bekleyiş içinde sağlıklı hizmetin verilemeyeceğine dikkat çekti.

 

Eşref Eser`in görevden alınması sonrası bazı çevrelerin şımarıkça, oturdukları her yerde \"Bundan sonra talimatlarımızı yerine getirmeyenlerin sonucu bu olacaktır\" dediğini dile getiren Akçabey, \"Bu ifadeler neyin çağrışımıdır. Et ve Balık Kurumunda personel alımı sonrası Eşref Eser`in görevden alınması, müteakiben halk arasında dilden dile dolaşan çirkef söylemler, size atıf edilen suçlamaları danışmanlarınız zat-ı âlilerine iletmiş olacaklarını ve buna duyarsız olamayacaklarını sanıyorum.

 

Eğer Eşref Eser ve diğer idarecilerimiz personel alımında adaletsizce davranmış, yolsuzluk yapmış, hak etmeyeni işe almış, ahlaksız ve hayâsızca bir eylemde bulunmuş, yüz kızartıcı suç işlemiş iseler bunun karşılığı sürgün, görevden alma veya memleketten kovmak değildir. Bunun karşılığı adalete, yargıya teslim etmektir\" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir