• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
TÜBİTAK`tan Batman Üniversitesi`nde Görevlendirme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TÜBİTAK`ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEP), bazı sanayi Ar&Ge Projelerinde izleyicilik yapmak üzere Batman Üniversitesi Fizik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Osman Pakma`yı görevlendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Pakma, TÜBİTAK`ta son iki senedir yüksek bütçeli Ar&Ge projelerinde hakemlik ve izleyicilik görevleri yaptığını ve görev süresi içerisinde sanayi kuruluşlarındaki proje çalışmalarının denetimini yapmak üzere İstanbul Sanayisine ziyaretleri olduğunu kaydetti.

Büyük Üniversitelerin danışmanlığında gerçekleşen bu sanayi Ar&Ge projelerinin kendisinin vermiş olduğu raporlar doğrultusunda incelenmesinin kendisi için onur verici bir durum olduğunu belirten Pakma, \"Bu ay içerisinde tekrar bir görevlendirme aldım ve önümüzdeki günlerde İstanbul`da bulunan bir sanayi kuruluşuna proje ile ilgili ziyarette bulunacağım. Bunun yanı sıra bazı sanayi kuruluşlarından danışmanlık teklifleri de alıyorum. Tabi bu görevleri bir taraftan yaparken Batman sanayisine neler kazandırabiliriz onu da düşünüyorum\" dedi.


Pakma, bir öğretim üyesinin ders verme görevinin yanı sıra araştırma yapma ve sanayi alanlarında da birtakım işbirliği projelerine zaman ayırması gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti: \"Bir öğretim üyesi olarak üniversitede ders vermenin, araştırma yapmanın yanında sanayi ile de birtakım işbirlikleri yapmak zorundasınız. Bunun için de birtakım çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki yıl kabul edilen bir projemiz var; üniversitemizdeki bazı akademisyen ve ilimizdeki sanayicilerden oluşan 24 kişilik ekibi 2013 yılında Nisan ayında 15 gün İspanya, Haziran ayında da 15 gün Almanya`ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere götüreceğiz. Gerçekleşecek olan Batman Üniversitesi & Batman sanayicilerinin ortak işbirliğinin gelecekte olacak işbirliklerine temel olacağı düşüncesindeyim. Bu konuda daha detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde kamuoyuna yapacağız.\" (M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir