• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Salavatlar Eşliğinde Uğurlandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`teki ilk hacı kafilesi bu gün düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

 

Bitlis İl Müftülüğünün bahçesinde düzenlenen programa Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, belediye başkanı Fehmi alaydın, il müftüsü İmran Kılıç siyasi partilerin il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Hacı adayları için düzenlenen program öğle namazından sonra başladı. Programda konuşan Müftü Kılıç, Kuranı Kerimde buyurduğu üzere yer yüzünde Allaha ibadet etmek için yapılan ilk mabedin Kabe olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: \"Peygamberimizin de hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi yer yüzünde özel sevap kazanmak için üç mescide hususi sefer yapılır bunlar: Kabe-i Muazzamadır ki burada kılınan bir vakit namaz diğer mescitlerde kılınan kılınan yüzbin namazdan daha hayırlıdır. Diğeri Medine`deki Mescidi Nebevidir ki burada kılınan bir vakit namaz diğer mescitlerde kılınan bin vakit namazdan daha hayırlıdır. Üçüncü mescit ise Kudüs`teki Mescidi Aksa`dır ki burada kılınan bir vakit namaz diğer mescitlerde kılınan beş yüz vakit namazdan daha hayırlıdır, diye buyurmuştur. Dünya çapında 30 milyon müslümanın ülkemizde ise bir milyon iki yüz bin müslümanın sıra beklediği bu kutsal mekana yolculuk yapacak olan Bitlisli hacı adaylarımızı tebrik ediyorum\"

 

Hacı adayları, imamlardan oluşan ilahi korusunun okuduğu salavatlar ve ilahiler eşliğinde uğurlandılar. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir