• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
`Müslümanlar Haya ve İffetlerine Sahip Çıkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara-Der`in katkılarıyla MİNHAP ( Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu) tarafından Ümraniye Cemil Meriç Kültür Merkezi`nde "İslam`da Tesettür" konulu panel düzenlendi.

Ahmet Korkutata`nın yönettiği panele Marmara-Der Başkanı Günay İşeri`nin okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Panelde MİNHAP Başkanı Cemal Çınar Hoca ve Furkan-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Yaçin Hoca tesettürün önemi hakkında birer konuşma yaptılar.

İnsanı Hayvandan Ayıran En Önemli Özellik Giysidir
İnsanı hayvandan ayıran en önemli özelliğin giysi olduğunu ifade eden Yaçin Hoca konuşmasına şöyle devam etti; "İslâm dini, şehevânî arzuların hiçbir şekilde galeyana gelmeyeceği, iffetlerin ve namusların korunacağı temiz bir toplum kurulmasını hedeflemiştir. Hainâne bakışlar, cinsel heyecan veren hareketler, çıplak vücutlar, teşhir edilen cezp edici ziynetler, şüphe yok ki insandaki hayvanî hisleri uyandırır. İşte İslam temiz bir toplumun kurulabilmesi için, kadın ile erkek arasında gayrimeşru ilişkilere meylettiren, vesile olan bütün kapı ve yolları kapamayı gaye edinmiştir. Dolayısıyla İslam, insanın bakışlarından tutun da kıyafetine, örtünmesine varana kadar bir ölçü koymuştur. Örtünmek canlılar arasında sadece insana mahsus bir özelliktir. Örtünmek insani olduğu gibi fıtrîdir de. Allah-u Teala Araf süresi 26-27 ayetlerinde, "Ey Âdemoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir elbise ve bir süs indirdik. Takva örtüsü ise, daha hayırlıdır. Bunlar Allah`ın ayetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırlar (diye onları indirdi). Ey Âdemoğulları! Şeytan ana ve babanızı -çirkin yerlerini kendilerine göstermek için- cennetten çıkardığı gibi sizi de belâya uğratmasın..." diyor. Örtünmenin gayesi, yabancı bakışlardan korunup, ırz ve namusun meşru olmayan cinsel isteklerden korunmasıdır. Ancak örtünmenin asıl gayesi, Yüce Allah`ın rızasını kazanmak olmalıdır. Örtünmek de namaz, zekât, oruç gibi bir ibadettir ve Müslüman kadına farzdır. Allah-u Teâlâ namaz, zekât ve oruç gibi ibadetlerin nasıl ve ne şekilde yapılacağını bildirdiği gibi, örtünmenin de şeklini ve sınırlarını belirlemiştir."

İslam Kadına Hak Ettiği Değeri Vermiştir
Nizamettin Yaçin Hoca`nın ardından MİNHAP Başkanı Cemal Çınar kadının toplumdaki rolü hakkında bir konuşma yaptı. Çınar, konuşmasında kadının toplumun öncü kadrosu ve merkezi bir birey olduğunu belirterek, "Bütün toplumlar kadınla şekillenir, kadın nasıl bir konumda ise toplum da otomatik olarak o konumda olur ona göre şekil alır" ifadelerini kullandı.

İslam`da kadına verilen değere değinen Çınar Hoca, "Kızların canlı canlı gömüldüğü, bir kadının kız çocuğu doğurmasının zul olarak kabul edildiği bir asırda Resulallah`ın (sav) `cennet anaların ayakları altındadır` hadisiyle İslam`ın kadına verdiği değeri görmekteyiz. Ve yine Resulallah (sav) bir Yahudi`nin Müslüman bir kadının iffetine el atmasından dolayı onlara savaş ilan ediyor. Sütçü İmam, Fransızların bir Müslüman kadının iffetine el attığını gördüğünde camideki Müslümanlara, `Siz Fransızları Maraş`tan çıkarmadıkça sizin önünüzde namaz kılmayacağım ve hutbe okumayacağım` diyor ve tekbirlerle Fransızlara karşı bir mücadele başlatıyor. Dikkat ederseniz o dönemde Camiler işgal edilmişken, medreseler işgal edilmişken ve vatan işgal edilmişken harekete geçemeyen insanlar bir kadının iffeti söz konusu olunca nasıl harekete geçiyor. Yani iffet ve hayâ uğrunda canların feda edilecek kadar önemlidir" dedi.

"Tesettüre el atmak Fransızlar ve Yahudilere karşı toplu savaşa sebep olurken, bu gün çekinmeden haya etmeden sokaklarda çarşılarda yapılan iffetsizliğe nahoş hareketleri nasıl oluyor da sessizce seyredip durabiliyoruz, burada bir sıkıntı var" diyen Çınar Hoca, iyice bakıldığında örtüsüzlüğün bütün kötülüklerin başı olduğunu söyledi.

Çınar Hoca konuşmasının sonunda, "Eğer bir toplum iffet ve hayâsını kaybetmişse o toplumun namazı ve orucu onları kurtarmaz. Kurtulabilmeleri için en önemli şart hayâ ve iffetlerine sahip çıkmalarıdır" dedi.
(Mehmet Yılmaz- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir