• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Myanmar`dan İİT Yardımına Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Binlerce Budist rahip, Myanmar`ın iki büyük şehrinde İslam İşbirliği Teşkilatı`ının ülkedeki yardımlarını protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Budist rahipler, ``Myanmarlı Müslümanların aslında Bangladeşli olduğu``nu iddia ederek İİT`in Bangladeş`te yardım yapması gerektiğini söyledi.

Rahipler, 57 üyesi olan İİT`nin Arakan`ın kuzeybatısında yardım bürosu kurmasına da karşı çıkarak hükümetin taleplerini kabul etmesine kadar gösterilerine devam edeceklerini söyledi.

Rahiplerin gösterisinin bitmesinden birkaç saat sonra ise Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, İİT`nin Myanmar`da yardım yapmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Myanmar hükümeti daha önce yardım bürosu açılmasına izin vermişti.

Myanmar`da Temmuz ayında Müslümanlara yönelik Budist şiddeti dalgası meydana gelmişti. New York merkezli İnsan Hakları İzleme örgütü tarafından Ağustos ayında yayınlanan raporda Myanmar`da Müslümanlara yönelik devlet destekli zulüm ve ayrımcılık yapıldığının bulgulandığı belirtilmişti.

Nobel barış ödüllü Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Kyi de, resmi politikaya uyarak, Arakanlı Müslümanların haklarını savunmadığı için eleştirilerin hedefi olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir