• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
`İşgal Güçleri Saldırılarında Yasak Silah Kullanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist işgal güçlerini Gazze Şeridi`ne düzenlediği ve sivil vatandaşları hedef alan saldırılarında uluslararası hukuka göre yasak kabul edilen silahlar kullanmakla suçladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, dün (14 Ekim Pazar) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Siyonist işgal güçleri Gazze Şeridi`nde sivilleri hedef alan saldırıları sırasında uluslararası hukuk tarafından yasaklanan silahlar kullanıyor" dedi.

Gazze Şeridi`ni hedef alan ve masum sivillerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan saldırılarında Siyonist işgal güçlerinin orantısız güç kullanmasını ve kasıtlı olarak meskun bölgeleri hedef almasını kınayan El-Kudra, Siyonist işgalcinin bu şekilde Filistinliler arasında daha çok şehit ve yaralı olmasını istediğini açıkça gösterdiğini belirtti.

Siyonist işgal güçlerinin Cumartesi akşamından bu yana Gazze Şeridi`ne düzenlediği hava saldırılarında beş Filistinli şehit oldu.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir