• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
`Öğretmenler Rutubetli Köy Okuluna Gelmek İstemiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkilileri, Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Çörekli (Pagacemal) köyünü ziyaret etti.

Çörekli Köyü Muhtarı Fahrettin Sönmez, köy okullarının eski, rutubetli ve bataklık bir alanda inşa edildiği için öğretmelerin köylerine gelmek istemediğini söyledi.

Muhtar Sönmez, köyde birçok sorun olduğunu hatırlatarak, "Köyümüzde birçok sorun var, bunların başında okulumuzun durumudur… Ayrıca su sorunu ve köy camimiz eskidir. Bizler yetkililerden özellikle yeni bir okul inşa etmek için bize yardımcı olmalarını istiyoruz.

Yapımına başladığımız taziye evimiz için Gürpınar Kaymakamının katkıları oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Mevcut sorunlarımızın çözümü için de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" dedi.

Köy imamı İsmatullah Özdere de köy camilerinin çok eski olduğunu ve yeni bir cami yapımı ve taziye evlerinin tamamlanması için özellikle İl Müftülüğü`nden yardım talep etti.


Köylülerden Abdullah Sönmez ise yaşanan depremde köylerinin de etkilendiğini hatırlatarak, "Geçen sene yaşanan depremde bizim köyde etkilendi. Evlerimizde çok belirgin çatlaklar var. Bizler bunun için AFAD`a başvuruda bulunmayı düşünüyorduk. Ancak İlçemizin deprem kapsamına alınmadığını öğrendik" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir