• DOLAR 32.591
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2512.844
  • ...
Peygamberlerin Varisleridir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah resul’ü hadisi şerifinde buyurduğu gibi: Alimler peygamberlerin varisleridir. Bu hadisten çıkardığımız şudur ki peygamberler kendilerinin arkasında başkaları gibi mal, mülk ve makam miras bırakmamaktadır. Bilakis kendi dinini ve şeriatının yolunu sürdürecek ve dinin ayakta tutacak alimler miras bırakmıştır. Alimler her zaman ümmeti bidatlerden ve fitnelerden muhafaza edenler olmuştur. İslam davası her zaman alimler,davetçilere ve vaktinin tümünü Allah yolunda cihat edenlere muhtaçtır.Alimler her zaman İslam ümmetini yönlendirenler olmuştur.Onun için İslam tarihinde isimleri anılan ve zikredilenler ALİMLER, DAVETÇİLER olmuştur.


Hz. Ömer bir gün sahabelerle beraber otururken sahabelere bu evin içinde ne olmasını isterdiniz. Sahabelerden biri şöyle dedi: Keşke be odanın içi hepsi dinarla dolu olsaydı ve hepsini Allah yolunda infak etseydim, sıra Hz. Ömer’e gelince şöyle dedi: Keşke bu odanın içi hepsi Ubeydullah bin cerrah’la dolu olsaydı.


Bu kıssadan anlaşılıyor ki İslam davası, kendini davaya adamış ve bu yolda karşısına çıkacak bütün engelleri aşaçak, aşmaya çalışacak ,yeri geldiğinde Said gibi zindanlar düşen,Hüseyin gibi cihad eden,Candan hoca gibi hayatını İslam davetine adamış fertler lazımdır.

Eğer hulasaya gelirsek İslam davasının alimleri ümmetin liderleri olmuştur. Bazıları hüseyni gibi cihadıyla,bazıları Said gibi kitaplarıyla,bazıları ise Abdulcelil gibi kitap ve tebliğiyle önder olmuşlardır. Allah’u Teala bizi Alimlerden eylesin. Amin. Abdulcelil hocaya Allah’tan rahmet ailesinede sabrı cemil niyaz etsin .

Ahmet Karaduman - Mısır / Yaş : 16

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir