• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CHP`li Serter, Medresetüzzehra`yı Savcılara Şikayet Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Medresetüzzehra Sempozyumu`na başından itibaren 28 Şubat medyasını andıran bir muhalefet yapan Yurt Gazetesi, Nur Serter`in açıklaması ile yayınına devam etti.

CHP`nin yayın organının manşetlerine bakan CHP Milletvekili Nur Serter, Medresetüzzehra Sempozyumu’nun anayasal bir suç ve Eğitim Birliği Yasası’na aykırı olduğunu belirterek Cumhuriyet savcılarını yasal işlem için göreve çağırdı.

Sempozyumla ilgili önce Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, daha sonra Van Valisi Münir Karaloğlu`nu hedef alan gazete, sempozyuma yönelik öfkesini pazar ve pazartesi günkü manşetleriyle sürdürdü.

NE OLDUĞUNU BİLMEDEN HABER YAPTILAR

Bediüzzaman Hazretleri için ısrarla "Cumhuriyet düşmanı" ifadesini kullanan gazetenin, içeriğindeki ifadelerden Medresetüzzehra`nın ne olduğunu bilmeden haber yaptığı ortaya çıktı. Medresetüzzehra`nın tek başına bir ders olduğundan hareketle “Medresetüzzehra seçmeli ders olsun” ifadesini kullanan gazete buna karşılık "Bir de hilafet isteseydiniz!" manşetini attı.

Gazete haberinde şu ifadeler yer aldı:
"Daha önce Van Valisi Münir Karaloğlu’nun `Medresetüzehra artık kurulmalı` isteğinden sonra, bir garip istek de Risale Akademi’nin kurucu üyesi İsmail Benek’ten geldi. Sempozyumda yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti’nin bu yıl uygulamaya koyduğu eğitim sistemi 4+4+4 kapsamında `Medresetüzehra’nın seçmeli ders yapılmasını` talep eden Benek şunları söyledi: `Bir ay önce Milli Eğitim Bakanlığı`nın seçmeli dersini 1 milyon 587 bin öğrenci tercih etti. Tercihlerde matematik, İngilizce, Kuran, Siyer ve Kürtçe yer aldı. İlk ikisi modern bilimler. Siyer ve Kuran din ilimleri. Türkçe resmi dil. Kürtçe de istiyorlar. Bir arkadaşıma dedim ki 1 milyon 587 bin gençle anket yaptık ve onlar diyor ki ‘Biz Medresetüzzehrayı istiyoruz’ dediler. Şaşırdık. Seçmeli derslerin neticesi budur.` Benek`in bu konuşması salonda bulunan akademisyenler tarafındam destek gördü ve alkışlandı."

GAZETE ÜFLEDİ NUR SERTER OYNADI

CHP`nin yayın organı Yurt gazetesinin ısrarlı ve yanlı haberlerinden sonra CHP Milletvekili Nur Serter devreye girdi. 28 Şubat sürecinde darbecilerin emrinden çıkmayan, üniversiteyi kışlaya çeviren ve ikna odaları ile binlerce öğrencinin hayatını karartan Serter, savcıları göreve çağırdı.

Medrestüzzehranın içeriğini bilmeden isminden hareketle tepki gösterdiği anlaşılan Serter, “Türkiye`de tarikatlar ve cemaatler cumhuriyet ile beraber, medreseler ise Tevhid-i Tedrisat Kanunu’yla kapatılmıştır. Tekrar medrese açmak ve bir tarikat doğrultusunda eğitim vermek anayasal bir suçtur” dedi.

Medresetüzzehra Üniversitesi`nin kurulmasına yönelik bir girişim olursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Serter “Medresenin açılması aynı zamanda Eğitim Birliği Yasası’na aykırıdır. Bu sempozyumTürkiye`de eğitimin nereye götürülmek istendiğinin açık kanıtıdır. 4+4+4 eğitim sistemi ortaya çıktığında bu sistemin bir medrese modelinden ilham alındığını söylemiştim, söylediklerim açıkça ortaya çıkıyor. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.

VAN VALİLİĞİ VE ÜNİVERSİTEYE DE HAKARET!

Serter, sempozyuma sponsor olan Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi hakkında ise şunları söyledi:
“Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Hüseyin Çelik`in doçentlik yaptığı süre içerisinde Risale-i Nur ve Said-i Nursi üzerine toplantılar yapılmaktaydı. Bu işin asıl mimarları onlar ve AKP`dir”. Serter “Şu anda kendilerini açıkça ortaya koymayıp devletin valisini ve üniversitesini kullanmaktalar. Ben hem devletin valisinin bu sempozyuma sahip çıkmasını hem de oraya giderek konuşan bütün üniversite mensupları hakkında Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum” dedi.

ÜNİVERSİTEDEN GAZETEYE TEPKİ

Ötey yandan gazetenin asılsız haberlerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de tepki gösterdi. Habere göre Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı Eray Çelik Yurt gazetesini arayarak “Rektör Peyami Battal kıvırdı” başlığına tepki gösterdi. Çelik, “Attığınız başlık etik değil, bizim kapımız üniversite olarak herkese açık. Bu sempozyuma katılanların hepsi akademisyen ve öğretim üyesi. Demek ki önemli bir şey tartışılıyor. Biz de üniversite olarak bu sempozyumun arkasındayız. Yarın bir gün evrim teorisiyle ilgili bir sempozyum olduğunda ona da sponsor oluruz. Halkevleri düzenlemek istediğinde ona da oluruz. Sizin rektörümüz ile ilgili attığınız ‘Rektör Peyami Battal kıvırdı’ başlığı ahlaki değil” dedi.

risalehaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir