• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bediüzzaman`ın Eserlerini Lütfen İade Edin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram Said Nursi`nin eserlerini alanlara serzenişte bulundu. Bediüzzaman`ı hissetmek namına iyi niyetle almış oldukları eserlerin iade edilmesini isteyen Karabayram, eserleri götürenlere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Çok kısa bir süre önce Said Nursi`nin doğduğu yer olan Nurs Köyü`nde incelemeler yaptıklarını söyleyen Karabayram, \"23 Mart 1960`ta Hakk`ın rahmetine kavuşan bu coğrafyada bir değer olan Bediüzzaman, zaman içerisinde coğrafyada barışın, birliğin sembolü olmuştur. Çok kısa bir süre önce Nurs Köyü`nde bir inceleme yaptık. Oradaki evle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Çok kısa bir zaman içinde Bediüzzaman Said Nursi`nin eserlerini götürenlere ulaşmaya çalışıyoruz. O köyden eserler götürüldü. Şu anda Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü olarak onun eserlerine ulaşmaya çalışıyoruz. Elimizde sadece takkesi bir ailede sağlam bulundu. Onunla ilgili tespitlerimizi yaptık\" dedi.

 

Said Nursi`nin eserlerin alanlara seslen Karabayram, \"Bediüzzaman`ı ziyarete giden, o ruhu içinde hissetmek isteyenler lütfen iyi niyetle almış oldukları eserleri Bediüzzaman`ın bulunmuş olduğu buralara emanet etmelerini istirham ediyorum. Bu çok önemli bir şey. Çünkü O`nu herkes ruhunda hissetmek istiyor. Çünkü O`nun felsefesi aşktır. Buradan da eserlerini alıp götürenlere, ona ait kıymetli eşyalarını alanlara bir an evvel iade etmelerini istirham ediyorum.\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir