• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Başörtüsünden Dolayı Kimse Mağdur Edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, 2012-2013 yeni eğitim-öğretim yılında yaşanan başörtü sorununun çağlar öncesi bir davranış olduğunu vurguladı.
 
Batman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, 2012-2013 yılının başında ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan başörtüsü krizinden dolayı derin endişe duyduğunu belirterek, "Bazı kendini bilmez yöneticilerin, inisiyatif alıp da yasal olmayan bir şekilde kız öğrencilere karşı farklı bir muamele yaparak, sırf kıyafetten dolayı tecride maruz bırakması, çağlar öncesi bir davranış ve kabul edilemez bir durumdur" dedi.
 
Başörtüsü Bir İnançtır
Başörtüsü mağduru olan velilerimize çağrıda bulunan M.Şafi Özperk, başörtüsü konusunda yasal haklarını kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Normalleşme sürecinde Türkiye`de, Demokratik adımlar atılan bir ülkede hiç kimsenin kılık kıyafetinden dolayı mağdur edilmemesi gerekir ve mağdur etmeye kalkışan varsa, bu insanlara karşı şikâyetçi olunması ve asla geri adım atılmaması gerekir. Başörtüsü bir inanç konusu sonuna kadar direnmelerini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Hükümet Başörtüsüne Bir Çözüm Bulmalıdır
Özperk, son olarak hükümete de çağrı yaparak, "Mevzuat itibarıyla gerçekte, pratikte ve yaşantıda başörtüsüyle ilgili böyle bir sorun belki yaşanmıyor. Ama mevzuat olarak hükümetin de bu konuda bir an önce çözüme gitmesini istiyoruz. Bu insanların olumsuz anlamda Türkiye`yi rencide eden, milli eğitimi rencide eden olumsuz davranışlarını bırakmalarını ve yasalara uymasını davet ediyoruz" diye kaydetti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir