• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Mersin`de Hz. Rümeysa Binti Milhan Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- 82 il 82 Sahabi ve \"Sahabilerin Rehberleğinde Kutlu Bir Yürüyüş\" programı kapsamında Muhammed Yıldırım Hoca Mersin Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Sarayında, Hz. Rümeysa Binti Milhan`nın takvası, ihlâsı ve İslam yolunda gösterdiği fedakârlıkları anlattı.

 

Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Sarayında gerçekleşen program Hafız Bilal Ömeroğlu Hocanın Kur`an`ı Kerim`i okuması ile başladı. Ardından Akdeniz-Der Mersin Şube Başkanı Yusuf Yalçınkaya bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Derneğin faaliyetlerinden bahs etti ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

82 il 82 Sahabi projesinin anlatıldığı kısa bir vetere izletildikten sonra konuşmasını yapmak üzere Muhammed Emin Yıldırım Hoca kürsüye çıktı.

 

Peygamberimiz Sevenleri Birbirinden Ayırmazdı
Mersin`de Rümeysa Binti Milhan`ı neden anlattığına kısaca değinen Yıldırım Hoca Hz. \"Peygamberin bir sünneti şuydu: Sevenleri ayırmazdı. Rümeysa Binti Milhan ve Hz. Ümmü Haram ile birbirlerini çok severlerdi. Kıbrıs`ta şehid yatan Ümmü Haram validemiz orda olduğu için ve Mersin de Kıbrıs`ın tam karşısında olduğundan bugün Rümeysa Binti Milhan`ı anlatmak istedim\" dedi.

 

Rümeysa binti Milhan`ın hayatına kısaca değinen Yıldırım, Rümeysa Binti Milhan Müslüman olduğu için kocası Malik bin Nadır onu terk etti. İki çocuğu ile birlikte. Peygamber Efendimiz Medine`ye Hicret ettiği zaman oğlu 10 yaşındaki Enesini Hz. Peygambere hediye etti.

 

İbretli Bir Olay
Yıldırım Hoca şu ibretli olayı anlattı: \"Medineli bir Müslüman olan Ebu Talha ile evlenen Hz. Rümeysa`nın Umeyr adında bir erkek çocukları oluyor. Ebu Talha ticaret için bir seferdeyken Umeyr hastalanarak vefat ediyor. Hz. Rümeysa olayı çok ibretli bir şekilde seferden dönen kocası Ebu Talha`ya anlatıyor. Şunları aktarıyor Ebu Talha`ya \"Sana biri emanet bir şey verse, istediği zaman vermek ağarına gider mi?\" \"Hayır\" deyince \"Senin oğlun da Allah`ın bir emaneti idi. Allah emanetini geri aldı.\" der. Ebu Talha hiddetlenir ve durumu Peygamberimiz`e arzeder. O da \"Allah (c.c) sabrettiğiniz için onun yerine annesinin rahmine bir erkek çocuk ilka eylemiştir.\"

 

Rümeysa Binti Milhanın Vasıfları
Yıldırım Hoca, \"İşte Rümeysa Binti Milhan beş alana ait ideal olma yolunda bize yol gösterdi: \"ideal bir Müslüman, ideal bir evlat, ideal bir eş, ideal bir anne ve ideal bir muallim\"

 

Yapılan konuşmaların ardından Mersin İl Müftüsü Ali Melek, kapanış konuşmasını ve dua yaparak programı sonlandırdı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir