• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
İngiliz basını: Türkiye Suriye ile Dişe Diş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Guardian gazetesi `Türkiye ve Suriye arasında dişe diş yasak` başlığını kullandığı haberinde her iki ülkenin birbirine uyguladığı sivil hava yasağının tansiyonu yükselttiğini yazdı. Türkiye`nin hava sahasını Suriye sivil uçuşlarına tamamıyla kapattığını duyuran Guardian, daha önce de Suriye`nin hava sahasını Türkiye uçuşlarına Türkiye`nin hareketine karşılık olarak yasakladığını ancak, Ankara`dan hangi hükümetin yasağının önce geldiğini bildiren bir açıklama gelmediğini yazdı. Gazete, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun "Türkiye bu kararı, Suriye rejimi yolcu uçağında askeri mühimmat taşıyarak sivil havacılığı taciz ettiği için almıştır. Suriye`nin açıklamalarının bizim için bir değeri yok" açıklamalarına yer verdi.

İngiltere`nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph ise her iki ülkenin birbirine getirdiği uçuş yasağı kararını `ağız kavgası` olarak yorumladı. Gazete "Türkiye Suriye ağız kavgası sürüyor: Her iki ülke de sivil uçuşları yasakladı" başlığını kullandı.

Diplomatik krizin pazar günü her iki ülkenin hava sahalarını kullanma yasağı getirmeleri ile devam ettiğini yazan gazete, Türkiye ve Suriye`nin bu konuda dişe diş hareket ettiklerini savunarak Türkiye`nin geçtiğimiz hafta Suriye`ye ait bir yolcu uçağını askeri mühimmat taşıdığı gerekçesiyle Türkiye`de inişe zorlamasıyla krizin tırmandığını hatırlattı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu`nun `Suriye hükümetinin bu davranışıyla sivil havacılığı istismar ettiği` sözlerini aktaran gazete, Suriye devlet haber ajansı SANA`nın bu harekete kendi hava sahasını Türkiye`ye kapatmasıyla karşılık verdiğini yazdı.

Gazete haberinde, ayrıca Davutoğlu`nun `Türkiye`nin ulusal güvenliğine zarar verildiğine inandığımız an çekinmeden karşılık vereceğiz` sözlerini yer verdi. DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir