• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Mardin'de 8 yeni ambulans hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin 112 Acil Sağlık Hizmetleri, ambulans filosunu genişletti. ASH Müdürlüğü, tam donanımlı 8 adet yeni ambulans daha araç filosuna katarak 41 olan ambulans sayısını 49'uza çıkarttı.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ek binasının önünde düzenlenen ambulans devir/teslim töreninde konuşan Mardin Valisi Mustafa Valisi Mustafa Yaman, Sağlık Bakanlığı tarafından Mardin'e gönderilen 4x4 tam donanımlı 8 adet arazi tipi ambulansın hizmete alınmasını törenini yaptıklarını hatırlattı.

Yaman, "Şu ana kadar 41 aracımız vardı. Sağlık bakanlığımız tarafımızdan ilimize gönderilen 8 aracımızı bugün hizmete almış olduk. Hastalara iyi hizmet verebilmek için konforlu bir donanımla halkımızın hizmetine kazandırıldı. 49 ambulansımız oldu. Her ilçemize 5 araç düşecek şekilde. Mardin'imizin arazi yapısı da düşünülerek bu araçlar ilimize gönderildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlığımıza ilimize bu araçların kazandırılmasından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz da Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 8 ambulansın daha hizmete girdiğini ifade etti.

Yavuz, "Bugün Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 8 ambulansımız 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde hizmete girdi. 2002 yılında Mardin'de bir adet ambulans, 2003 yılında 3 adet ambulans hizmet vermekte iken Mardin'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri yönünden ilimizde geçtiğimiz 2018 yılında ise istasyonlarımızda bir adet kar paletli, bir adet obez, bir adet 4 yataklı, 2 adet UMKE aracı olmak üzere 41 ambulansımız görev aldı. Bakanlığımızın bugün itibariyle bize tahsis ettiği 8 ambulansla beraber il genelinde ambulans sayımız 49'a ulaştı." dedi.

Geçtiğimiz yıl 112 Komuta Kontrol Merkezimizde toplam bir milyon 310 bin 799 çağrıya cevap verildiğini ifade eden Yavuz, "Bu çağrıların 97'si asılsızdır. İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Tabip, Paramedik, ATT ve Destek Personel olmak üzere yaklaşık 400 çalışan ile hizmet verilmektedir." diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından yeni ambulanslar kurdele kesimi ve anahtar teslimi yapılarak hizmete alındı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir