• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2499.016
  • ...

Mardinli pamuk üreticisi Mehmet Timurağaoğulu, tarlada işçi bulamadığı için Amerika`dan 250 işçinin bir aylık işini bir günde yapabilme özelliğine sahip, 600 bin dolar değerinde pamuk toplama makinesi aldı.

Mardin`de mevsimlik işçi sıkıntısı çektiklerini ve çoğu zaman bu yüzden ektikleri pamukların tarlada kaldığını anlatan Mehmet Timurağaoğlu, dünyada sadece Amerika ve Avustralya`da bulunan balyalı pamuk toplama makinesini artık Mardin`de de kullandıklarını söyledi.

Makine ile pamuk toplamada ürün kaybını en aza indirdiklerini belirten Mehmet Timurağaoğu, "Bu teknoloji ile hem işçilikten asgari derecede yararlanabilen, hem de daha az maliyetle daha fazla ürün elde edilebilinen bir sistem. Eski pamuk toplama makinelerine göre 2-3 misli daha fazla pamuk toplayabilir. Zamanı daha iyi değerlendirebiliyoruz. İnşallah GAP suyu da bölgeye gelirse bu topraklar hem ürün çeşitliliği, hem de ürün bolluğu, bu teknoloji ile birleşirse, bölgenin önü açılmış olur" dedi.

Daha önce 250 işçi ile ancak bir ayda yapılan pamuk hasadını şimdi bir günde yaptıklarını anlatan Timurağaoğlu, "Artık işçi bulamama sorunu ve pamuğumuzun tarlada kalma derdi de yok. Tarlalarımızdaki pamuğu toplayan işçi sıkıntısını her yıl yaşıyorduk" diye konuştu.