• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Cehalet, Zaruret ve İhtilaf`a Karşı Medresetüzzehra
Said Nursi Felsefesi Medresetüzzehra Sempozyumu`nda konuşan Molla Feyzi Güzelsoy, üstadın Medresetüzzehra`yı kurmak istemedeki amacının 3 hastalık olan; cehalet, zaruret ve ihtilaf`ın ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

 

\"Medresetüzzehra Artık Kurulmalı\"
Said Nursi Eğitim Felsefesi, Medresetüzzehra Sempozyumu`nda konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Said Nursi`nin Medresetüzzehra`sının artık kurulması gerektiğinin altını çizdi.

\"SSPE Önlenebilir Bir Ölümün Adıdır\"
Van`da bir araya gelen 60 Subakut Sklorezon Panansefalit (SSPE) hastası çocuk Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Çocuk Nörolojisi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Banu Anlar tarafından muayene edildi.


BÖLGE GAZETESİ: Ak Parti`den depremzede kadınlara seminer
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Kadın Kolları Başkanlığı tarafından depremzede kadınlara `Ailede Normal ve Anormal Davranışlar Nelerdir konulu` bir seminer düzenlendi.

 

GAZETE VAN: Yurt Gazetesi Van Valisi Münir Karaloğlu`nu Hedef Aldı

Yurt Gazetesi, Medresetüzzehra Sempozyumu`nda bu sefer Van Valisi Münir Karaloğlu`nu hedef aldı. \"Hangi Cumhuriyetin Valisisin?\" manşetiyle Karaloğlu`nu eleştiren gazete, Risale Haber`de yer alan haberleri de \"Nurcular Yurt`un haberlerinden rahatsız oldu\" şeklinde yorumladı.
Van Baro Başkanlığına Murat Timur Seçildi
Van Baro Başkanlığı`nın yapılan genel kurulu sonucu avukat Murat Timur başkanlığa seçildi.

 

PRESTİJ: Seçmeli Ders Olsun!
Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından organize edilen ve Said Nursi`nin eğitim felsefesinin tartışıldığı `Medresetüzzehra Sempozyumu` sona erdi.
Van Belediyesi fuardan ayrıldı.

 

Van`da 3. Turizm fuarı açıldı. Fuarın açılış törenine katılan ve Van Belediyesi`ni temsilen törene katılan Selim Bozyiğit`e konuşma hakkının verilmemesine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, \"Biz arkadaşlar demokratik süreçler içinde seçilmiş arkadaşların demokrasi ve hukuk kurallar içerisinde görevini tamamlaması halka hizmet etmesi demokrasi kuralları içinde ve hizmet anlayışında değişmemesini sürekli arzu ediyoruz. Kimsenin söz hakkını kısıtlamak bizim tercihimiz değildir.\" dedi.

 

VAN HAVADİS: Bakan Günay \"Mem u Zin\" Adlı Oyunu İzledi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ahmedi Hani tarafından yazılan ve Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen \"Mem u Zin\" adlı oyunu izledi. Oyunun sonunda duygulanan Bakan Günay, gözlerini sildi.

 

VAN SESİ: 60 YATALAK HASTA VAN`DA BULUŞTU
SSPE Hastalıkları Anadolu Bölgesi Derneği`nin tarafından bölgede bulunan, eksik dozlu kızamık aşısından kaynaklanan SSPE hastaları Van`da bir araya geldi. Hasta yakınlarının araçları ve ambulanslarla gelen yaklaşık 60 yatalak hasta, bir otelde buluştu. (Fırat Arslan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir