• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Hac İçin 1 Milyon Kişi Sırada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Mekke`deki Hac İdare Merkezi`nde Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye`den ilk hac kafilesinin 17 Eylül`de yola çıktığını ve son kafilenin de 20 Ekim`de Cidde`ye ulaşacağını belirten Keleş, bu yıl 74 bin hacı adayının kutsal topraklara geleceğini söyledi.

Bu sayının yüzde 60`ının Diyanet İşleri Başkanlığı, yüzde 40`ının ise özel şirketler aracılığıyla organize edildiğini anlatan Ekrem Keleş, Avrupa`dan gelen yaklaşık 15 bin hacı adayı ile Mekke`ye gelecek Türk hacı adayının 90 bine ulaşacağını vurguladı.

Hac dönüşlerinin 30 Ekim`de başlayacağını ve 29 Kasım`da sona ereceğini dile getiren Keleş, bugün itibarıyla Mekke`ye ulaşan Türk hacı adayı sayısının 52 bin 185`e ulaştığını kaydetti.

Hacı adaylarının konaklamasında bu yıl ilk kez ``oda sistemi``ne geçildiğini aktaran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş, bu sayede daha konforlu ve rahat bir ortam sağlandığını belirtti.

Hacı adaylarına günde 2 öğün yemek hizmeti ve son model otobüslerle servis imkanı sunduklarını kaydeden Keleş, bunun yanı sıra 15 ambulans ve 600 personeli bulunan tıp merkezleriyle de sağlık hizmetleri verdiklerini anlattı.

8`inci yılda kurasız hacca gitme uygulaması 1 kez yapılacak
Türkiye`de 1 milyon 163 bin kişinin hac görevini yerine getirmek için sıra beklediğini bildiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, üst üste 7 kez kurada adı çıkmayanların 8. yılda kurasız hacca gitmelerine yönelik uygulamanın gelecek yıl gerçekleşeceğini vurguladı.

Mekke`de hacı adayları için 163 irşad eğitimi verildi
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ise bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile Kuran okumayı bilmeyen bir çok hacı adayının aldıkları eğitimle hac yolculuğu öncesi Kuran okumayı öğrendiğini söyledi.

İrşad eğitimi ile hacı adaylarına ahkamı ve hükümleri anlatmak yerine haccın hikmetlerini anlatmayı tercih ettiklerini kaydeden Yılmaz, bu noktada sadece Mekke`de 163 program yapıldığını ve bunlardan 33`ünün kadınlara özel olduğunu belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir