• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
 İran`dan Hizbullah`a Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Hizbullah`ın insansız keşif uçağını İsrail`e göndermesinin doğal bir hak olduğunu bildirdi.

İran Radyo Televizyon Kurumu`nun (IRIB) haberine göre, Vahidi bir süre önce İsrail`in düşürdüğü Hizbullah`a ait insansız keşif uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hizbullah`ın, İsrail hava sahasına insansız keşif uçağı göndermesinin büyük bir başarı olduğunu kaydeden Vahidi, İsrail`in hava sahasından ``demir kubbe`` diye övündüğü ve bölge ülkelerine ``kabadayılık tasladığı`` günlerin geride kaldığını söyledi.

İsrail`in askeri üstünlük iddialarının yenilgiye uğradığını belirten Vahidi, Hizbullah`ın bu hareketiyle her türlü İsrail saldırısına cevap verebileceğini gösterdiğini vurguladı.

Vahidi, ``Siyonist rejimin, defalarca Lübnan hava sahasını ihlaline karşı, Hizbullah`ın da insansız keşif uçağını işgal toprakları hava sahasına göndermesini tabii bir hak olarak görüyoruz`` dedi.

Vahidi, Hizbullah`a ait insansız keşif uçağının İran yapımı olmasıyla ilgili olarak da ``İran`ın ileri düzeydeki kabiliyet ve başarıları, İslam ümmetinin yetkisinde ve hizmetindedir`` ifadesini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, insansız keşif uçağının tarihi bir operasyon gerçekleştirdiğini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir