• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Barışı Temin Edemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tokat Erbaa ilçesinde düzenlenen Erbaa 23. Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreş Müsabakası`nı izledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, ``Suriye Hükümeti`nin diyalog çağrılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?`` sorusu üzerine Türkiye`nin dış politikasının temelinin ``Yurtta sulh, dünyada sulh`` olduğunu söyledi.

Her yerde öncelikle barış istediklerini ifade eden Yılmaz, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov`un açıklamalarının ardından Suriye tarafından ``Biz de diyaloğa açığız`` açıklamasının geldiğini vurguladı.

``Suriye halkının dostu olarak biz bu teklifi yapanların önce kendi halkıyla diyalog kurmasını, diyaloğa girmesini istiyoruz`` diyen Yılmaz, ``Kendi halkıyla kavgalı olan bir yönetim, dışardaki ülkelerle diyalog kursa da kurmasa da kendi ülkesinde barışı temin edemez`` ifadelerini kullandı.

Suriye`de barışın hakim olmasını, insanların kanının dökülmemesini istediklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

``Kendi halkına karşı ne helikopterlerle ne uçaklarla, ne tanklarla, ne toplarla kimseye saldırmasın. Dolayısıyla öncelikle yapılması gereken şey; Suriye yönetiminin kendi halkıyla diyaloğa girmesi, halkına zulümden vazgeçmesi. Biz halkına zulmetmediği zamanlarda Beşar Esed rejiminin yanında olduk. Suriye halkını destekledik. Doğru mudur? Ne zaman desteğimizi çektik? Kendi silahlarını halkına doğru yönelttiğinde, halkına zulmetmeye başladığında... İşte o zaman dedik ki Suriye halkının yanındayız, rejimin yanında değiliz. Dolayısıyla halkın yanındayız, haklının yanındayız. Doğrunun yanındayız. Doğru talep Suriye yönetiminin kendi halkıyla diyaloğa geçmesidir. Kendi halkının demokratik taleplerini karşılamasıdır. İnşallah bu karşılanırsa bu coğrafyada barışa esenlik gelir. Suriye`deki kardeşlerimiz de bir can daha kaybetmeden bu süreç tamamlanır diye düşünüyorum. Suriye halkıyla temasa geçmelidir. Kendi halkıyla o yolu açık tutması lazım.``


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir