• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Günay`dan `Edi Bese`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye`den ve İran`dan firmalar, kaymakamlıklar, il müdürlükleri ve belediyelerin katıldığı `Van 3. Turizm Fuarı`nın açılışına katıldı.

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi`nin fuarın açılışına katılmamasına tepki gösteren Günay, ``Van`da görmediğim belediye başkanı arkadaşımızı başka bir yerde, İzmir, İstanbul fuarında görürsem çok ciddi şekilde eleştiririm`` ifadelerini kullandı.

Günay, Anadolu`daki dillerin ve kültürlerin kendi özgürlüğünde, güzelliğinde yaşaması ve geleceğe taşınması için uğraştıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

``Bir kilimde ne kadar renk varsa, o kilim o kadar güzeldir. Bir halıda, bir kilimde ne kadar nakış varsa ve o nakış ne kadar farklı ipliklerle, farklı göz nuruyla, halkın yürek sevdasıyla işlenmişse, o kilim o kadar değerlidir. Biz bu topraklarda renkleri soldurmadığımız müddetçe Anadolu kilimi, halısı böyle güzel olmaya devam edecektir. Bu kilimin, halının renklerini bir arada tuttuğumuz müddetçe dünya görecek ve seyredecek. Buraya birlik gelecek, bereket çoğalacak ve ekmek çoğalacak, kardeşçe yaşayacağız.

Biz bunu yaparken birilerinin çaresizlik ve vahşet içinde bir spor merkezini kundaklaması, okulu, çocukları yakması inançla, akılla, ihsanla, imanla, insanlıkla bağdaşabilir mi? gerçekten bunu tekrar söylemek istiyorum, yeter artık `edi bese` (yeter artık), yeter. Bozmayın bu kardeşliği ne olur?``

Vali de ``edi bese`` dedi

Vali Münir Karaloğlu da kentte son dönemde meydana gelen kundaklama ve yakılma olaylarının hiçbir sorunu çözmeyeceğini bildirerek, ``Artık `edi bese` deme zamanı geldi, geçiyor`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir