• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
Muş`ta Kaçak Elektrik Kontrolleri Arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Kaçak elektrik kullanımı engellemek için çalışmalarını sürdüren Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.(VEDAŞ), kaçak kullanıma savaş açtı.

196 kişinin kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini belirten yetkililer, yaptıkları açıklamada, kentte kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için ekiplerin çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü bildirerek, havaların soğumasıyla kaçak kontrollerinin de arttırıldığını belirttiler.

Ekiplerin, il genelinde yaptığı tespitlere göre, yüzde 49, 70 civarında kaçak ve kayıp enerjinin ortaya çıktığını ifade eden Muş Müessese Müdür Vekili Mahmut Anaç, şöyle konuştu: \"Bu konu bizim açımızdan çok üzücü. Çünkü kaçak elektrik kullanımı hem kuruma zarar veriyor hem de kaçak kullanmayan diğer abonelerimizi büyük ölçüde etkiliyor. Vatandaşımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Gerek rutin gerekse ihbarlı tarama işlemleri sonucunda, kaçak elektrik kullanan şahıslar hakkında idari yaptırım ile Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. 2012 yılında 430 abonenin kaçak elektrik kullandığı tespit edilmiş. Kentte kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 196 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunduk.\"

Kentte elektrik borcu bulunan yaklaşık 15 bin abonenin borçlarının yapılandırıldığını anlatan Anaç, ancak bu abonelerin birçoğunun taksitlerini ödemediğini kaydetti. Anaç, borcunu ödemeyen 6 bin abonenin yapılandırmasının bozulduğunu bildirerek, borcunu düzenli ödeyen abonelerin yapılandırmasının ise devam ettiğini dile getirdi.

İl genelinde enerji nakil hatların tesisi ve ıslahı, ek trafo yapımı, mevcut tesislerin kısmi olarak yer altına alınması ile refüj aydınlatma çalışmalarının devam ettiğine değinen Anaç, bu yıl bitecek olan yapı kooperatiflerinin enerjilendirilmesi çalışmasının ise sürdüğünü vurguladı.

Anaç, 2011 yılında başlayıp 2012 yılında devam eden işler ile 2012 yılında başlayan işler için 5 milyon 663 bin lira ödenek ayrıldığına belirterek, \"Buna ilaveten 5 milyon 500 bin lira daha ödenek istedik. Ödeneğin gelmesi halinde 2012 yılının toplam ödeneği 11 milyon 163 bin lira olarak çalışmalarımıza aralıksız hız vermeden devam edeciğiz\" dedi. (İnan Sur, M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir