• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Kanada Jetleri Libya`ya 55 Ton Bomba Atmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anamuhalefet partisi Yeni Demokrat Parti Başkanı Jack Layton`ın, Libya operasyonunun Kanadalılara maliyeti konusunda ısrarla açıklama istemesi üzerine, Kanada ordusundan Tümgeneral Richard Blanchette Ottawa`da bir basın toplantısı düzenledi.

Tümgeneral Richard Blanchette, 31 Mart 2011;den bugüne kadar Kanada savaş uçaklarının, belirlenen hedeflere her biri 227 kilogram ağırlığında toplam 240 GBU-12 laser güdümlü bomba bıraktığını açıkladı. Tümgeneral Blanchette, operasyondaki toplam 6 adet CF-18 jetinin bugüne dek 324 sorti yaptığını anlattı.

Toplam ağırlığı 295 ton olan laser güdümlü 1300 adet bombaya daha ihtiyaç olduğunu kaydeden Tümgeneral Blanchette, "operasyon güvenliği açısından bazı bilgileri açıklayamayız, ancak bu bombaları ABD;den satın aldığımız da sır değil. Bombaların fiyatını da isterse hükümet açıklar" dedi.

Kanada uçaklarının hangi hedefleri vurduğuna ilişkin detay veremeyeceğini söyleyen Tümgeneral Richard Blanchette, "bu NATO operasyonu, Kanada operasyonu değil" diye konuştu.

Savunma sanayii alanındaki kaynakların raporlarında, ABD;deki Lockheed Martin firmasınca üretilen GBU-12 laser güdümlü bombaların tanesinin 100 bin ABD Doları civarında olduğu kaydediliyor.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir