• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...

VAN - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye`de birlik ve beraberliğin olması ve kardeşçe yaşamak için çalıştıklarını söyledi. Günay, \"Biz bunu yaparken birilerinin, bir çaresizliğin, vahşetin içinde bir spor merkezini kundaklaması, okulu, çocukları yakmaya çalışması inançla, akılla ihsanla, imanla, insanlıkla bağdaşabilir mi? Yeter artık `Edi Bese` Yeter artık, yeter. Bozmayın bu kardeşliği ne olur.\" dedi.

 

\"Bu Fuara Van Gölü Havzası Fuarı Dememiz Gerekirdi\"
Açılış konuşmasını yapan Günay, fuarın ismini verirken eksik düşündüklerin ifade ederek, \"Aslında Van Gölü Havzası Fuarı dememiz gerekirdi. Gelecek yıldan itibaren onu tavsiye etmemiz lazım. İzmir fuarı, İstanbul fuarı, Moskova, Londra ve Berlin fuarında Türkiye`nin dört bir tarafından çok sayıda parti ve belediye başkanı arkadaşımızı görüyorum. Ama Van fuarında kendi kültürünü tanıtmayı amaçlayan bu fuarda sadece Van Valisini görmek beni üzdü. Belediye yetkililerini de bundan sonraki fuarda burada görmek istiyorum.\" diye konuştu.

 

Van`ı bölgenin merkezi haline getirerek, Van Gölü havzasında bulunan illeri tanıtmak istediklerini söyleyen Günay, \"Nasıl ki, İzmir bir merkez, Pamukkale de bir ayağımız, Bergama da, Çanakkale`de bir ayağımız varsa Van merkezli bütün bu coğrafyayı kapsamak ayağa kaldırmak. Bütün bu coğrafyayı önce Türkiye`ye sonra bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Onun için bundan sonra Van`da görmediğim belediye başkanı arkadaşımızı başka bir yerde görürsem İzmir, İstanbul fuarında görürsem. Çok ciddi bir şekilde eleştiririm.\" ifadelerini kullandı.

Van Gölü havzasını projesini büyütmek gerektiğini dile getiren Bakan Günay, \"Evet, Van için güzel şeyler yapıyoruz. Biz gerçekten Türkiye`de gençlerin doğdukları topraklardan başka yerlere göç etmek zorunda kalmasını istemiyoruz. Barış içinde birlik içinde kardeşlik içinde yaşayalım diye uğraşıyoruz. Akşam Memu Zin izledik. Oyunu İstanbul`a Ankara`ya taşıyacağız. Anadolu da hangi diller varsa hangi kültürler varsa hepsi kendi özgürlüğünde kendi güzelliğinde yaşasın ve geleceğe taşınsın diye uğraşıyoruz. \" dedi.

 

\"2013 Yılında Kendi Fuar ve Kongre Merkezimize Sahip Olacağız\"
Van Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu da, yaşanan depremlerin ardından açılan fuarın 3.`sünü düzenlemek kendileri için büyük kazanım olduğunu söyledi. Van`da yapılacak Van Fuar ve Kongre Merkezi Projesi ihalesinin tamamlandığını dile getiren Nadiroğlu, \"2013 yılında artık kendi fuar ve Kongre merkezimize sahip olacağız. Diğer Projelerle birlikte Van Fuar ve Kongre Merkezi projesi bu kentin vizyonu olacaktır.\" dedi.
Van AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan geçtiğimiz ay Abalı Kayak tesislerinin yakılması ve sınıf olarak kullanılan 2 prefabriğin yakılmasına tepki göstererek, \"Bizim bir dersliğe bile ihtiyacımız varken bazıları bizim sınıf olarak kullandığımız konteynerlerimizi yaktı. Bunlar kime hizmet ediyor bilmiyorum. Ama bunları Vanlı hemşerilerime bırakıyorum.\" ifadelerini kullandı.

 

\"Kayak Tesisleri İle İki Konteynırın Yakılması Hangi Sorunu Çözdü\"
Van Valisi Münir Karaloğlu da, son 3 yıldır Van`da yapılan Turizm faaliyetlerinden bahsetti. Depremden sonra bu yıl yapılacak etkinlikleri yapıp yapmama konusunda biraz tereddüt ettiklerini belirten Karaloğlu, \"Hayır bu sene daha çok fuar ve festival yapmamız lazım deyip ve yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Van`da son 3 yılda yapılanlarla Van`a ve Van Gölü havzasına olan bakışı değiştirdik. Van bölgenin hem kültürel, hem tarihi yapıları, hem doğal güzellikleri bakımından cazibe ve kültür merkezi olması açısından önemli bir adaydır.\" dedi.

 

Van`da son dönemde meydana gelen yakılma olaylarına da değinen Karaloğlu, \"Abalı Kayak merkezini ve sınıf olarak kullanılan 2 konteynerin yakılması hangi sorunu çözebilir? Artık Edi Bese deme zamanı geldi geçiyor\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)