• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
"İdam edilenlerin ahları arş-ı alaya ulaştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi, Mısır’da, Sisi cuntası tarafından İhvan üyesi 9 gencin idam edilmesine düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Soğuk havaya rağmen Dabbağoğlu Parkında bir araya gelen Vanlılar, Sisi ve işbirlikçilerini tel'in etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan SDİ Dönem Başkanı Emrah Bozkaya, Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişinin olduğunu hatırlatarak, gerçekleştirilen idam ve infazlara karşı insanlığın ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Sisi'nin, zulmün gücünü dünyanın kör vicdanından ve ümmetin sessizliğinden aldığını belirten Bozkaya, bugüne kadar göstermelik yargılamalarla 165 masumun idam edildiğini söyledi.

Bozkaya, "Mısır zindanlarında her an için idam edilmeyi bekleyen 600 kişi var. Üstelik ağır işkenceler eşliğinde ve çelik kafesler içinde savunma hakkı verilmeksizin yapılan yargılamalar devam ediyor. Kurulan yargı tiyatrosunda yeni idam kararları veriliyor. Geçtiğimiz günlerde de 9 genç, cunta tarafından haksız yere idam edildi. Sisi cuntası, arkasına aldığı emperyalist ülkelerin doğrudan desteği ve insanlığın sessizliğinin dolaylı desteği ile her gün yeni idamlar gerçekleştiriyor, yeni barbarlıklara imza atıyor. BM’nin idamları durdurma çağrıları boşlukta yankılanıp sönüyor. İdam edilenlerin ahları arş-ı alaya ulaşırken, ailelerinin gözyaşları insanlığımızdan ve Müslümanlığımızdan utandırıyor." dedi.

 "Mısırda yaşananlar dünyada safların net olduğunu belirlemiştir"

Çin, Filistin, Arakan, Yemen, Suriye ve Mısır’da yaşananlara karşı dünyanın sessiz kaldığını dile getiren Bozkaya, şunları söyledi:

"Bugün bütün İslam dünyası benzer bir saldırı altında. Bangladeş hükümeti, Müslüman âlimleri ve önderleri idam ediyor. Çin’de, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz idam ediliyor, bir milyon Doğu Türkistanlı kamplarda işkence görüyor. Filistin’de her gün siviller, masumlar katlediliyor. Arakan’da idamlar, katliamlar, sürgünlerle soykırım uygulanıyor. Yemen’de masumlar katledilip, halk açlığın soğuk ellerine terk ediliyor. Suriye’de, her gün varil bombaları, kimyasallar, işkence ve tecavüzlerle insanlık yok ediliyor ve bunlara karşı dünya sessiz. İslam dünyasının neresine bakarsanız kan, savaş, katliam, idam… Mısır’da yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki dünyada saflar nettir. Bir tarafta emperyalizm ve onların işbirlikçi kuklaları, diğer tarafta sömürülen ve ezilen kitlelerle onların sesi olma onurunu canlarıyla ödeyen vicdanlı insanlar. Mazlum toplumların ve Müslümanların haklarını savunanlar ise dünyada yalnızlaştırılmaya, itibarsızlaştırılmaya, yok edilmeye çalışılıyor."

Bozkaya, Sisi cuntası tarafından gerçekleştirilen idamlara karşı İslam İşbirliği Teşkilatına acil toplanma çağrısını yaptı. (İrfan Aslan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir