• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
BATMAN - Sabah saatlerinde Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret etti. Saat 13.00`da Organize Sanayi Bölgesi`ni (OSB) ziyaret ederek buradaki fabrikaları gezdi.
 
Ziyarete Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yılmaz Arslan, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Defterdar Hasan Koca, OSB Müdürü Zeynep Akyel ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.
 
Bakan Şimşek, OSB ziyaretinden önce Halı fabrikasını gezdi. Bakan Şimşek`i, fabrikanın girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ekinci, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Çınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Gezer kapıda karşıladı. Fabrika gezintisi süresince firma faaliyeti hakkında Bakan Şimşek`e Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ekinci tarafından bilgi verildi. Üretim çalışmaları incelenirken işçilerle de bir süre sohbet etti. İşletme sahibi, ürettikleri ürünlerin numunelerini de göstererek pazar hakkında bilgi sundu.
 
Daha sonra OSB`yi ziyaret eden Bakan Şimşek, ilk olarak Terece Yalıtım Fabrikası`na geçti ve burada inceleme yapmadan önce beraberindekilerle öğle yemeğini yediler. Daha sonra fabrikanın üretim çalışmaları inceledi. Bakan, ziyaretinin ardından Fabrika sahibi Sıddık Terece ve beraberindekilerle bir araya gelerek, fabrika hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
 
Bakan Şimşek, fabrika ziyaretlerinin ardından kısa bir açıklama yaparak, "Amacımız buralara gelip işletmecilerimizin dertlerini ve sıkıntılarını yerinde dinlemektir. Batman çok gelişmiş bir durumdadır ve inşallah daha da gelişecektir. İnanıyorum teşvik paketleriyle 6`ncı bölgede Çin ile rekabet edecek duruma geleceğiz. Teşvik paketleri sayesinde batıdaki işletmeciler 6`ncı bölgeye gelip yatırım yapacaklar" dedi.
 
Bakan Şimşek`im, OSB`deki fabrikaları gezdikten sonra aile ve taziye ziyaretleri yapacağı öğrenildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)