• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Alim ve Amir İyi Olursa Toplum İyi Olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Gavsi Geylani Cami İlim Yayma Derneği Kur`an Kursunda eğitimlerini tamamlayan 10 ilim talebesinin icazet törenine katılan Darul İlim Başkanı Mehmet Özer, İcazet töreninden sonra İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunarak, ilmin okunması ve alimin yetişmesinin toplumun ıslahı anlamına geldiğine işaret etti.
 
İcazet Alan Öğrenciler 10 Yıllık Eğitimi 5 Yılda Bitirdiler
Alimlerin Peygamberlerin varisi olduğu hadisini hatırlatan Özer daha sonra şöyle devam etti: "Bu manada alimler Nübüvet kurumunun bir devamıdır.  O geleneği sürdürüyorlar. İcazet alan örgencilerimiz halk arasında 12 ilim olarak tabir edilen 10 yıllık ilimlerini  kısa bir zaman zarfında yani 5 yılda bitirdiler. Bugün bu ilim yuvasında mezun olan kardeşlerimiz inşallah müderrislik yapabilecek düzeydedirler.
 
Darul İlim olarak kendilerinin de  Diyarbakır Gavsi Geylani Cami İlim Yayma Derneği Kur`an Kursunda eğitimlerini  tamamlayan 10  öğrenciye katkı sağladıklarını,  organizasyonunda bulunduklarını belirten Özer, verilen icazetin  şartlı olarak verildiğini  bu şartında  İslam`a hizmet şartı olduğunun altını çizdi. Özer daha sonra,  "İnşallah bu 10 kardeşimizde ilmi kervana katılmış oldular,  inşallah bu kardeşlerimiz vakıf, dernek ve diğer mekanlarda ders verebilecek seviyeye gelmişlerdir" dedi.
 
Katılımdan epey memnun olduklarını dile getiren Özer, icazet törenine ciddi bir rağbet olduğunu söyleyerek bölgenin kanaat önderleri, uleması şeyleri, Seydaları, müderrisleri ve imamların bu törende hazır  bulunduğunu kaydetti.
 
Her Mahalleye Bir Medrese Açılmalıdır
Özer son olarak alimlerin toplum üzerindeki etkilerini ise şöyle açıkladı: "Zamanın da insanlarımız bütün sorun ve sıkıntılarını alimlere götürüyorlardı. Yani sorun  ve problemlerin çözüm mercii alimlerdi. Sosyal anlamda yetişen bir ulema toplumun ıslah olmasında büyük bir rol oynar. Toplumdaki sıkıntıların giderilmesi için böylesi ulemanın yetişmesi için çok çok destek verilmesi gerekir. belki her mahalleye bir medrese açılmalıdır. Kısacası alim ve ulema iyi olursa toplum iyi olur ve yozlaşmanın önüne geçilmiş olur.  "
 
Seyda ve Mollaların Topluma Yön Vermeleri Gerekir
İcazet Diplomasını alan Muhammed Hüseyin Sudan ise Ajansımıza açıklamalarda bulunarak, icazetin ilim talebelerinin için ilmin başlangıcı olduğunu söyleyerek, " İcazet Allah rızası için bu yolda hizmet etmek ve Peygamberin varisi olabilmektir. Peygamberlerin görevleri toplumu düzeltmektir ve aynı şekilde Peygamberlerin varisi olabilecek kişilerin ve icazet almış olan arkadaşların peygamberlere varis olacak şekilde İslam Dini`ne hizmet etmeleri gerekir ve topluma eğilmeleri gerekir. Bu alimler toplumu ıslah etme hedefini taşımaları gerekir" ifadelerin kullandı.
 
Seyda olmanın insana büyük bir sorumluluk yüklediğini belirten Sudan, son olarak, Seyda ve mollaların topluma yön vermesi gerektiğini vurguladı.
(Osman İçli-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir