• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Günay Van Kalesi`nde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van gezisinin ikinci gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Kalesi`nde incelemelerde bulundu. Yoğun güvenlik önlemlerinin arasında Van Kalesi`ne çıkan Bakan Günay`a Vali Münir Karaloğlu eşlik ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Kendi cep telefonuyla da sürekli kaleyi çeken Bakan Günay, Van Kalesi`nin zirvesinde bulunan tarihi Süleyman Han Camisini gezerek dua etti.


Yaptığı incelemelerin ardından Van Kalesi`nin zirvesinde açıklama yapan Bakan Günay, \"Dünden bu yana Van`dayız. Dün Hoşap Kalesi`ni gördük, bugün de Van Kalesi`ndeyiz. Van kültür olarak tarihi güzellikler olarak bence Türkiye`nin müstesna yerlerinden biri. Bunu birkaç yıl önce tespit etmiş ve ondan dolayı burada bir turizm fuarı düzenlemiştik. Bugün de Turizm Fuarı`nın üçüncüsünü açacağız. Bu fuarı açtığımız gün Van`da çok az otel vardı. Bugün ise deprem geçirmesine rağmen beş yıldızlı otellerine kavuştu. Yine Van Gölü yat merkezi ve balıkçılık merkezide olma olunda ilerliyor. Amacımız Van`ı bölgeye ve çevre ülkelere tatil merkezi yapmak. Van Kalesi`nde birkaç yıldır restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Her geldiğimde de kaleye tırmanıyorum. Kaledeki çalışmalarımız devam edecek. Yine kalenin arka tarafında bulunan eski Van şehrinde de restorasyon çalışmalarımıza başlayacağız. Van Urartulardan Osmanlılara kadar tüm bu medeniyet izlerliyle yeni yapılan kültür mekanlarıyla Türkiye`nin çok yakından bildiği ve çok sayıda insanın geldiği bereketin çoğaldığı, bereket çoğaldığı içinde barışın gelişimine katkı sunan bir vatan toprağı olacak\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir