• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Alın Benliğimi Benden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahlakı bozmasıyla yetinmeyip bir kedinin bir yumak iple oynadığı gibi oyunlar oynanıyor üzerimizde. Ve maalesef ardı ardına istekleri geçekleşiyor çorap söküğü gibi. Beynimiz yıkanıyor, kanımıza enjekte edilen bu dizi magazin ve daha bir çok sayamayacağımız program çılgınlığı nereden geliyor acaba? Bizden eskiler bırakın televizyon radyo bilgisayarı elektriksiz yaşamlarını devam ettiriyorlardı. Ve komşu akrabalık ilişkileri çok güçlüydü günümüz çağına oranla. Şimdilerde ise ailecek oturuyoruz ve kilitleniyoruz ekranlara. Daha yakın bir çağa kadar tanıdıklarımızı görünce ilk önce hal hatırını soran bizler artık muhabbetlerimizi diziler üstünde yapar olduk. Yok bu böyle yapmış yok böle olacak. Allah aşkına bizi bu kadar uyuttukları yetmiyor mu? diziden sonra bize de mi para veriliyor. Ağabeylerim ablalarım kardeşlerim unutmayalım ki kumanda bizlerde biz onların esiri olacağımıza onlar bizim esirimiz olsun. Biz değil miyiz ki onların programlarına reyting rekorları kırdıran. Nedense birilerine göre ahlak kavramı ortadan kalkmış. Bir bakın diyorlar Avrupa ya ne kadar modernleşmişler neden bizde modernleşmeyelim diyorlar adeta. Biz buna karşı çıkıyoruz. Ama bir öğretmenimizin bizlere söylediği şey bu: arkadaşlar siz bir üniversiteye gidin de göreceksiniz ve alışacaksınız da orada ahlak diye bir şey yok. Olması gereken de bu. Bu nasıl bir zihniyettir anlamadım. Benim gibi lise çağında olan kardeşlerime sesleniyorum. Unutmayalım ki medya da dikkatli olmakla işimiz bitmiyor. Bir savaş daha vermemiz gerekiyor evet bir savaş daha nerede mi? okullarımızda tabi ve asla izin vermeyeceğiz bu ahlaki çöküşe özellikle de bu kendini çağdaş sananlara. Büyük şairlerimizden olan Mehmet Akif bir sözünde; medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni. Evet kardeşlerim ağabeylerim ablalarım bu ahlaki çöküşe dur demenin tam vakti haftada en an iki üç dizi izleyenlerimiz olabilir ve yine unutmayalım ki kardeşlerim televizyon basında saatlerce kilitlenmek demek alın alın bütün ahlaki değerlerimi alın benliğimi benden alın kültürümü alın bütün değerlerimi demektir.
Vesselamualeykumverahmetullahivebereketuhu

Muhammed Zeki Aygur / Mardin - Yaş: 17

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir