• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
`Tesettür Müslüman Kadının Özgürlüğüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hira-Der Kadın Kolları tarafından düzenlenen, "Tesettürüm Olmadan Asla" adlı panel yoğun katılımla gerçekleşti.

Vural Düğün ve Konferans Salonunda saat: 13.30`da Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Batman Hira-Der Kadın Kollarından Talibe Balur, programın önemi ve amacı hakkında konuştu.

Ardından Hira-Der lisans öğrencileri ilahi grubu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Program Hira-Der Kadın Kollarından Mesude Günaydın`ın konuşmasıyla devam etti.

Örtünmek Eksiklik Değil Ayrıcalıktır
TESSEP (Tesettür Seferberliği Platformu) çağrısına uyarak Hira-Der olarak başlatılan tesettür seferberliğinde kendilerinin de rollerinin olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Günaydın, "Ahlaki yozlaşma konusunda medya üzerine düşen en büyük şeytanlığı yerine getirdi ve ahlaksız diziler, filmler, tiyatrolar, şarkılar ve programlar ile Müslüman toplumun zihninde büyük tahribatlar yaptı. Yine moda adı altında Allah`ın(c.c) kadına haram kıldığı sınırlar bir bir çiğnenerek, Müslümanların ağzına almaya hayâ ettiği haller, giyim ve kuşamlar her Müslüman hanede sıradanmış gibi yaşanmaya başlandı" dedi.

Örtünmenin eksiklik değil ayrıcalık olduğunu belirten Günaydın, "İslam`ın sonsuz değer verdiği kızlarımız ve kadınlarımız aldatıldıklarının farkında bile değiller. Kızlarımız ve kadınlarımız uygunsuz yerlerde ve şartlarda çalışma zorunda bırakılıyorlar. Örtünmek bir eksiklik değil aslında bir ayrıcalıktır. Örtünmek özel olmanın, koruma altına alınmanın, şefkatle sarılmanın ve rencide edilememenin en güzel halidir. Anlayan için örtünmek çok ama çok güzel bir haslettir. Dünyalara değişilmez bir duygudur. Siz istemeden hiç kimsenin sizi bakışlarıyla bile rahatsız edemeyeceği bir kalkandır" dedi.

"Örtünün hikmeti ve güzellikleri bizden hep saklandı" diyen Günaydın, "Her zaman için toplum farklı ve yanlış yönlere teşvik edildi. Bu günden itibaren Müslüman Batmanlı kadınlar ve kızlar olarak TESSEP`in başlattığı bu seferberliğe hepimiz bir kibrit çakalım. Bu kibritlerin ışığı büyük bir nura dönüşüp güneş gibi Batman semasından tüm dünyaya yayılacaktır inşallah" diyerek konuşmasına son verdi.

"Tesettür Müslüman Kadının Özgürlüğüdür"
Okunan şiir ve tesettür ile ilgili kısa tiyatro gösterimin ardından Sevgi Der Kadın kollarından Melahat Kaya söz aldı. Kürtçe yaptığı konuşmada, Müslüman kadının her yerde tesettür emrine uyması gerektiğini belirten Kaya, "Müslüman olduğumuz için Allah`ın emri olan tesettüre uymamız lazım. Müslüman olmamızın gereği olarak İslam`a kayıtsız şartsız itaat etmemiz gerekir" dedi.

Zamanımızın fitnelerine karşı Müslüman kadınlar olarak tesettüre çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaya, "Tesettür Müslüman kadının kimliğidir. Şeref, izzet, iffet nişanı ve ahlakıdır" dedi.

Tesettürün Müslüman kadının özgürlüğü ve azadlık bayrağı olduğuna dikkat çeken Kaya, "Müslüman kadının çağdaşlık, ilericilik, moda gibi kavram ve hilelerle tesettürden uzaklaştırmak istiyorlar. Müslüman kadınlar olarak bizler buna karşı çok dikkatli ve duyarlı olmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Amaç Tesettürü Yaygınlaştırmak
Program hakkında bilgi veren Hira-Der Genel Başkanı M.Ali Rüzgâr, "Kadın Kolları tarafından `Tesettürüm Olmadan Asla` adlı bir panel düzenledik. Programa halk yoğun ilgi gösterdi. Halkımız büyük bir teveccüh gösterdi. Programa gelen halkımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız tesettürü yaygınlaştırmak, toplumumuzda Yozlaştırılan tesettürü asli şekli ile yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir program yaptık" dedi.

Hira-Der Genel Başkan Yardımcısı Cemal Aslan da, "Tesettür meselesi İslam tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Tesettür bir Müslüman kadın için en önemli meselelerindendir. Bazı sebeplerden dolayı halkımız arasında maalesef unutulmuş. Allah`u Teala Ahzab Suresinin 59. Ayetinde bu olayın mahiyetini açıklıyor bizlere. Tesettüre dikkat etmeyen kadın sadece kendisi değil başkalarının da günaha girmesine sebep olduğundan, tesettür konusu çok önemlidir. Bu yüzden böyle bir program düzenledik" dedi.
(M. Enes İmir-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir