• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Artık Ehliyet Almak Yetmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yeni ehliyet ve ruhsat projesinde sona yaklaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü kanalıyla yapılan çalışmaya göre, yeni ehliyetlerin tamamı "uluslararası sürücü belgesi" olacak. Yeni sürücü belgeleri şöyle olacak:

Sürücü belgeleri anlaşmasını kabul eden ülkelere giden şoförler, yeniden ehliyet almak zorunda kalmayacak.
Reklam

Direksiyonu solda olan araçlar yanı sıra sağda olan araçlarla da eğitim verilecek.

Sürücü belgesi alanlar 1 yıl boyunca "stajyer sürücü" olacak. Bir yıl içinde bazı trafik kurallarını ihlal edenlerin ehliyeti iptal edilecek.

18 yaşında ehliyet alan sürücü 70 yaşına kadar aynı ehliyeti kullanamayacak. Zamanla sağlık sorunları yaşayıp yaşamadığı kontrol edilecek. 5-10 yılda bir sürücüler sağlık kontrolünden geçecek. Sağlık koşuluna uygun araç kullanımına yönlendirilecek.

Yeni ehliyetler polikarbonat, dayanıklı malzemeden yapılacak. ID1 adı verilen bu malzemenin üzerinde taklit edilmesini zorlaştıran güvenlik unsurları olacak.

Tescil edilen araçlar ASBİS`te (Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi) el değiştirecek. Veri tabanı sayesinde çalıntı araçların başkası adına tescil edilmesi mümkün olmayacak. 2001`de Ankara`nın bazı ilçelerinde başlatılan pilot proje uygulamasında 8 bayi 931 aracı bu şekilde tescil ettirdi. (aa)

Bu haberler de ilginizi çekebilir