• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
İNHAP: `Sorumlular Cezalandırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), üyeleriyle Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Bil Eğitim Der de bir araya gelerek, gündemi değerlendirdi.
 
Toplantının ardından yapılan basın açıklamasını İNHAP Basın Sözcüsü Faruk Polat okudu. Son günlerde okullara düzenlenen bombalı saldırılara değinen Polat, "Son günlerde özellikle yaşadığımız bu bölgede yani güneydoğuda halk artık iki ateş arasında kalmanın bıkkınlığı ve çaresizliği içine girmiştir. Bir taraftan devlet güçlerinin operasyon adı altında sürdürdüğü aşırı güvenlikçi ve eski devlet refleksinin ürünü politikalarla, diğer taraftan PKK`nın halka rağmen" halkın kurtuluşu" için uyguladığı şiddet yanlısı tutumlarla Müslüman halk cendereye sıkışmış vaziyettedir. Bu halkın öz be öz evlatlarının kümelenmiş olduğu toplu yaşam yerleri olan okullara yapılan saldırılarda örgüt, " kurtuluşu" için mücadele verdiğini iddia ettiği Kürt halkının bizatihi kendisine zarar vermektedir.
 
Halkın inançlarına, değerlerine, dini kutsallarına ve bizatihi bu halkın çocuklarının bulunduğu okullara yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyor ve bu tür saldırıları halkı tedhiş edip korkutmak suretiyle onların nezdinde baskı oluşturulabileceğini düşünenleri zavallı olarak ilan ediyor ve onlara Ergenekon ve Jitem gibi karanlık ve kirli yapılanmaların akıbetlerini hatırlatıyoruz" dedi.
 
"Burası Acıktığı Zaman Eliyle Yaptığı Putu Yemenin Moda Olduğu Ülke"
Ayrıca Gaziantep Şahinbey Türktepe ortaokulunda yaşanan skandal olaydan dolayı da başta okul müdürü olmak üzere olaya ses çıkarmayan ve katkı sunan herkesi kınadıklarını belirten Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu facia ve skandal karşısında normal bir Avrupa ülkesinde peş peşe istifaların yaşanacağını gayet iyi biliyoruz. Ancak burası Türkiye ve çifte standartlar hatta "Acıktığı zaman eliyle yaptığı putu yemenin moda olduğu "bir ülke...
İşkenceye sıfır tolerans, ileri demokrasi, insan hakları, kız öğrencilerine pozitif ayrımcılık sloganlarının hükümet yetkilileri ve özellikle de başbakanın dilinden düşmediği bir zaman diliminde üstelik başörtüsüne uzanan kirli ellerden dolayı kurtuluş savaşını başlatmış olan Gaziantep`te böyle bir vahşetin yaşanmış olmasını hiçbir surette kabul edilemez buluyoruz.
 
Okul Müdürü Görevden Alınmalı
Hükümet okulları değil sokaktaki çeteleri idare etme yeteneğine sahip gözü dönmüş bu okul müdürünü ilgili organları vasıtası ile derhal meslekten men etmelidir. Ayrıca bu müdürü kollayan, ona destek veren ya da yaptığına ses çıkarmayan ilgili bütün amirleri başta Şahinbey ilçe milli eğitim müdürü olmak üzere, İl milli eğitim müdürü ve valiye kadar etkin olan bir tahkikat başlatarak sorumluluğu bulunanları caydırıcı olacak şekilde cezalandırmalıdır.
Yine hükümet kendine bağlı kurumlardan birinde yaşanan bu rezaletten dolayı kamuoyuna açıklamalar yapmalı. Bu öğrenci ve ailesinden özür dileyerek yaşadıkları mağduriyeti maddi ve manevi yönden tazmin etmelidir."
 
Suriye`deki iç karışıklığa da değinilen açıklamada, iç savaş halini almış olayların Müslümanların yararına olmadığı ifade edilerek, Suriye`de başta İsrail ve ABD olmak üzere bu bölgelerdeki diğer emperyalist oyun kurucu ülkelerin istediği bir manzara yaşandığı belirtildi.
 
"Suriye Sorunu, İran-Mısır ve Türkiye arasında İslam`a Göre Çözülsün"
Bu meselenin Esed karşıtı ya da Esed`e taraftar olanlar şeklinde iki kutup üzerinden değerlendirildiğini hatırlatan Polat, batılı güçlerin planlarına itibar edilmeyip bu sorunun İran-Mısır ve Türkiye arasında İslam`ın öngördüğü kıstas ve kriterler doğrultusunda çözülmesinin zaruri olduğunu vurgulandı.
(Mazlum Gül, Mustafa Kaynak - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir