• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...
Suriyeli Mülteci Hasta Çocukları İçin Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Suriye`de devam eden çatışmalardan kaçarak Türkiye`ye sığınan mültecilerin dramı bitmek bilmiyor. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerindeki mülteci kampına sığınan Muhammed Abdurrahman, Metabolik bozukluğu hastalığına yakalanan 3 aylık oğlu Usame ve 5 yaşındaki kızı Asya için yardım bekliyor.


Kızının doğuştan Metabolik bozukluğu hastalığına yakalandığını belirten Muhammed Abdurrahman, \"Kızım kendi vücudunu kemiriyor, sağ ayağındaki serçe parmağı koptu. Ellerini ve ayaklarını hissetmiyor, elini ateşe atıyor hissetmiyor. Bazen yüksek ateşi çıkıyor, ama hiçbir ilaçla ateşini indiremiyoruz. Geçen gün yine ateşi çıktı, başı yere vura vura anlında yara oluştu. Gece kendine zarar vermesin diye iple bağlamak zorunda kalıyoruz. Suriye`deyken doktora götürdüm, ancak tek çare olarak Avrupa`ya gösterdi. Benim neyim var neyim yok Suriye`deyken sattım\" dedi.


Aynı şekilde üç aylık oğlu Usame`nin de aynı hastalığa yakalandığını ifade eden baba Abdurrahman, \"Oğlumun hastalığını burada öğrendik, Kampta Usame hastalanmıştı, kamp hastanesine götürdüm. Doktor iğne yapılmasını istedi. İğne yapılırken Usame ağlamadı, durumu fark eden hastane çalışanları doktora söyledi. Doktorda bunun Metabolik bozukluk hastası olduğunu söyledi. Aynı şekilde olan oğlum Usame sıcak havalarda yatamıyor, oda ablası gibi terlemiyor ve sürekli ağlıyor\" dedi.


Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerindeki mülteci kampındaki doktorlara kızını gösteren Muhammed Abdurrahman, \"İki çocuğumun tedavisi için geldiğimiz günlerde kampı ziyaret eden Urfa valisine söyledim, bizimle ilgilendi. Akçakale`ye sevk ettiler. Oradan Urfa`ya, oradan da Gaziantep`e sevk ettiler. Antep`te bir şey yapamayacağını söyleyip bizi kampa geri gönderdiler. Şimdi ise Ankara ya sevkimizi bekliyoruz\" diye konuştu.


Çocuklarının tedavisi için kamp yetkilileri kendilerini Ankara`ya göndereceklerini belirten Abdurrahman, \"3 aylık oğlum Usame de bu hastalığa yakalandığı için annesini de götürmek zorundayım. Benim 5 tane daha çocuğum var ve bunlar daha küçük. Kampta yalnız kalamazlar. Kampta bu çocuklara bakacak kimsem yok, bu çocukları gideceğimiz hastane kabul etmez. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ankara`da ne kadar kalacağımız belli değil, ben çocuklarımı yanımda götürmek istiyorum ancak bunların yol masrafını yiyecek içecek masrafını kaldıramıyorum. Artı Ankara`da nerde bırakacağım bunun için devlet yetkililerinden yardım kuruluşlarından yardım bekliyorum. Bana çözüm bulsunlar, en azından Ankara`da kalacağımız kadar bize hastaneye yakın bir yerde bir yer tahsis edilsin\" dedi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir