• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Dağıstan`da Silahlar Susmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev
Ria Novosti Haber Acansın Dağistan İçişleri Bakanlığa dayanarak verdiği habere göre, Dağistan Hasav-Yurt ilçesine bağlı Yanderi kasabasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 3 mücahid şehid edildi ve Rus askeri birliklerinden verilen bilgilere göre, 1 asker öldü, 1 ağır yaralandı.

Dün aynı bölgede Rus askeri birliklerden 2 kişi öldürülmüştü ve 4 kişi yaralandı. Şehid edilen mücahidlerin kimlikleri tespit çalışmaları devam ediyor. Bu arada Güney Federal Bölge Valisi Khloponin Kuzey Kafkasya`da Rus Silahlı Kuvvetlerin yeniden operasyonlar başlaması yalnış anlaşıldığını, aslında Silahlı Kuvvetler bölgelerde sadece eğitim yaptıklarını söyledi.
 
Ancak Khloponin`in eğitim yaptıkları dedikleri Rus Silahlı Kuvvetler Dağistan`da, Çeçenistan`da ve İnguşetya`da Mücahidlere karşı askeri uçaklar ve tanklar kullanıyorlar.

Çeçenistan, İnguşetya ve Dağistan`da geçtiğimiz bu hafta Rus Askeri Birliklerine 16 saldırı düzenlendi. Mücahidlerin saldırılar sonucunda Rus askeri birliklerinden 11 kişi öldürüldü ve yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir