• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan 28 Şubat mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

28 Şubat darbesinin 22’nci yıldönümü nedeniyle değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, halka büyük mağduriyetler yaşatan 28 Şubat’ın etkilerinin halen devam ettiğini, bu etkilerin silinmesi için özellikle oluşturulan devlet hafızasının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

28 Şubat'ın 90’lı yılların karanlık odakları tarafından milletin değerlerinin, özgürlüklerinin ve iradelerinin hedef alındığı gün olduğunu belirten Sağlam, bir süreç şeklinde devam eden, dönemin hükümeti ile birlikte halka da büyük mağduriyetler yaşatan 28 Şubat Darbesinin etkilerinin halen devam ettiğini belirtti.

28 Şubat Darbesine sadece "hükümete askeri müdahale" olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayan Sağlam, "28 Şubat Darbesi’nin etkisinin halen davam ediyor olması, belki sürecin tanımıyla ilgili veya karşı konulacak yöntemlerle alakalı düşülen yanlışlar sebebiyledir. 28 Şubat, halkın değerlerine, inancına kültürüne ve özgürlüğüne yapılmış bir darbeydi. Bu böyle bilinmelidir ki, sürecin etkilerinin devam etmesine katkı verilmemiş olsun." dedi.

"28 Şubat’ın etkileri silinmek isteniyorsa mağduriyetlerin tüm sonuçlarıyla giderilmesi yönündeki adımlar hızlandırılmalıdır"

Sağlam, "Bu darbenin yaptığı en büyük tahribat, değerlerin tersyüz edilmesi ve devlet hafızasının bulandırılmasıdır. Halka hizmet etmek için mücadele edenler terörist; ülke üzerinde oynanan oyunun parçası olanlar veya bunun şakşakçılığını yapanlar ‘vatansever’ olarak arşivlendi. 28 Şubat’ın etkileri silinmek isteniyorsa, öncelikle ve özellikle oluşturulan devlet hafızasının düzeltilmesi; maddi ve manevi olarak oluşan mağduriyetlerin tüm sonuçlarıyla giderilmesi yönündeki adımlar hızlandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Devleti koruma refleksi ileri sürülerek hiçbir kurum, kişi veya mekanizma adalete tercih edilmemeli"

Sağlam, şunları söyledi: "Bir daha böylesi karanlık senaryoların oynanmaması için her şeraitte hukukun üstünlüğünün sağlanması ve adalet mekanizmasının gerçek anlamda yaşatılması gerekmektedir. Devleti koruma refleksi ileri sürülerek hiçbir kurum, kişi veya mekanizma adalete tercih edilmemelidir. Yüce Allah, hiçbir zaman halkımızı böylesi karanlık günlerle karşı karşıya getirmesin; daha önce yaşanmış mağduriyetlerin etkilerinin ortadan kaldırılmasını da müyesser eylesin." (Ramazan Casuk-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir