• DOLAR 32.525
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2423.899
  • ...
İncirlik Üssüne Yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifinin öncülüğünde “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” sloganıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Müslümanlar İncirlik Üssüne yürümek için Adana Sabancı Merkez Cami’nde buluştu. Adana Sabancı Merkez Cami’nden salavatlar eşliğinde İnönü Parkı’na yüründü.

İnönü Parkında ilk konuşmayı Gazeteci Adem Özköse yaptı. Özköse konuşmasında; “Afganistan ve Irak`ta Müslümanları katleden ABD`yi protesto etmek için Adana`ya geldiklerini belirtti. Bizler İslami gençlik olarak Adana`daki İncirlik Üssü`nün bir an önce kapatılmasını istiyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Ardından basın açıklamasını okumak için Abdullah Tahacan, Amerika’nın bir an önce Türkiye’yi terk etmesini isteyerek, “Başta Adana’daki İncirlik Üssü olmak üzere ABD’ye ait bütün üslerin kapatılmasını istiyoruz. Adana’ya bu isteklerimizi dile getirmek, Amerikalılara `Yankee go home` demek için geldik. Ayrıca zalimler birbirlerine benzerler. Suriye diktatörü Esad’ın da Müslümanları katlederken ABD’ye benzemesi gibi. İslami gençlik olarak diktatör Esad’ın Suriye’yi terk etmesi, Suriye halkının da özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Son olarak Grup Yürüyüş katılımcılarla birlikte “Vur Vur Emperyalizme Vur” ezgisini söyledikten sonra Adana Sabancı Merkez Cami’ne geri dönülerek Adana İncirlik Üssüne doğru yola çıkıldı.

Adana İncirlik Üssüne polis eskortuyla varan konvoy burada İncirlik İlçesinin girişinde polis barikatıyla durduruldu. Bunun üzerine program İncirlik Üssünün bulunduğu İncirlik ilçesi girişinde gerçekleştirilmek zorunda kalındı.

İlk konuşmayı Habbab Çetin Akdeniz yaptı. Akdeniz Amerikan zindanlarında esir kaldığı yıllardan bazı kesitler anlattı. Burada yapılan işkenceleri, ümmetin namusunun nasıl kirletildiğini anlattı. Amerikalarının tutuklanan her mahkum başına para aldıkları için suçsuz yere insanları tutuklarından bahsederek sözlerine son verdi.

Ardından sözü yazar Hamza Er aldı. Er konuşmasında; “İki duyguyu aynı anda yaşıyorum. Bunlardan birincisi onurdur. İkincisi utançtır. Onur duyuyorum çünkü Türkiye’nin değişik illerinden buraya gelen gençler Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de vb. yerlerde yaptığı katliamlara karşı çıkan ve umut veren bir gençlik var. Utanç duyuyorum çünkü kendi ülkemizde bu katillere kucak açmış olmaktan. Dünyada Müslümanların kanını akıtan katil ABD’ye karşı barikat kurulması gerekirken, kendi ülkemizde Müslümanları katledilenleri protesto etmek amacıyla buraya toplanan bizlere kurulmuştur.” diyerek sözlerine son verdi.

Ardından Grup Yürüyüş katılımcılarla birlikte “Vur Vur Emperyalizme Vur”, “Özgürlük Türküsü” ve “Yalla İrhal Ya Beşşar” ezgilerini okunduktan sonra dualara “Amin” diyen kalabalık Tüm İslam coğrafyasında şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze Namazı kılındıktan sonra Amerikan bayrağı yakılarak eylem son buldu.

Eylemde “Katil ABD Adana’dan Defol”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Katil Esad Suriye’den Defol”, “Yankee Go Home”, “Ümmetin Birliği Sınırları Aşacak”, “Müslüman Zulme Boyun Eğemez” sloganları atıldı.

Haksöz Haber

adana_incirlik_eylemi-20121013_01.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_02.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_03.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_04.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_05.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_06.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_07.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_08.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_09.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_11.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_12.jpg

adana_incirlik_eylemi-20121013_13.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir